Waar ben je naar opzoek?

Wat zit er allemaal in jouw tas?

3 minuten lezen Ik ben Helga
Wat zit er allemaal in jouw tas?

Wat zit er allemaal in jouw tas? Heb jij, net als ik, een Mary Poppins tas waar je alles uit kunt toveren behalve dat wat je nodig hebt?
En is die anders dan “vroeger”? Je weet wel, toen je nog geen mama was?

Vroeger had ik namelijk ook al een grote tas. Je kent ze wel, het type groot, overzichtelijk en ordelijk ingedeeld. Eentje waar mijn portemonnee, sleutels, lippenstift en mascara inzaten. Waar ik een vakje had voor mijn deo en haarborstel. Dan had ik nog een pen bij me, netjes in het vakje waar hij hoorde. Later kwam daar een mobieltje bij, destijds nog wel maatje vrieskist, maar dat maakte niet uit. Daar had ik ook al een vakje voor.

Lees ook: Een brief van mijn To-Do lijstje

Binnen een handomdraai had ik wat ik moest hebben en zelden ging er iets verloren. Datzelfde model had ik vervolgens in drie verschillende kleuren, gewoon omdat het kon. Dan had ik nog een iets grotere versie voor een dagje weg en een super-mini versie voor als ik een avond ging stappen. Ik had een ware tassencollectie en had voor iedere gelegenheid een ander, prachtig exemplaar.

En toen kwam de baby…….

En toen werd ik zwanger! Halverwege mijn zwangerschap had ik al enkele fraaie exemplaren ingeruild voor een praktische, maar niet zo’n mooie tas. Of nee, ik moet niet liegen, het was meer een praktisch-en-spuuglelijk ding. Gelukkig heb ik deze vlak na de bevalling al in mogen leveren voor een nog veel lelijkere hutkoffer waar mijn weekendtas bij verbleekte. Het klein en schattig werd per direct ingeruild voor lomp en handig en mijn eens zo spaarzame inhoud vervangen door een verzameling aan werkelijk alles. Want stel je voor dat je ergens bent en je hebt geen luier bij je? Of billendoekjes, verschoningsmatje, zalfjes en crème, flesjes, water, melk, schone sokken, romper (2x), broekje (2x), shirtje (3x), slabbetje, knuffeltjes, speeltjes, pleisters, potje fruit, lepeltje, petje, zonnebril, zonnebrand, spuugdoekjes of speentje? Met een beetje geluk had ik nog net plek voor mijn telefoon, pinpas en sleutels. Mijn tas was gewoon gekaapt door mijn baby en ik kon er niets aan doen!

Lees ook: Je huis babyproof: Amerika vs. Nederland

Mijn tas werd gekaapt door mijn baby!

Ik zeulde me een breuk en elke keer weer ging ik met een kritische blik door de inhoud heen. Wat zou ik achter kunnen laten zodat ik me niet helemaal een pakezel voelde? Ik kan je vertellen, wat ik er ook uit haalde, ik had het spontaan die dag nodig. Met de tijd kwamen er zelfs steeds meer dingen bij die ik nodig bleek te hebben, waardoor het immens grote, gruwelijk, zware en vooral lelijke ding ook nog eens uit zijn voegen barstte.

We zijn weer hutkoffer “af”

Ondertussen zijn we al weer even baby af en is de inhoud aanzienlijk geslonken, maar helemaal de oude is het nooit meer geworden. Ik ben nu gemiddeld een kleine tien minuten bezig om iets te vinden en ben ook standaard mijn spullen kwijt. Als een ware Mary Poppins tas tover ik er werkelijk van alles uit behalve wat ik wil hebben. Zoek ik mijn lipgloss? Dan vind ik de Frozen labello van mijn dochter, drie verschillende haarspeldjes, een mooi armbandje en een zelf geknutselde ketting die ik verleden jaar “even” vast moest houden om er vervolgens nooit meer uit te halen. Ben ik eenmaal thuis en ik wil diezelfde ketting weer aan mijn dochter geven, dan tover ik er maandverband, reserve onderbroeken en lipgloss uit.

Lees ook: Mama….. “Ik moet plassen!!!!”

Heb jij ook een Mary Poppins tas?

Voor mijn gevoel heb ik nu gewoon een magische tas waar dingen spontaan in verdwijnen en verschijnen. Oké, hij weegt wat zwaarder dan het exemplaar van jaren geleden en toegegeven hij is bij lange na zo mooi niet, maar wie kan er nu zeggen dat ze een tovertas heeft?

Nu alleen nog uitvogelen hoe hij precies werkt zodat ik misschien een keer die knappe prins, dat miljoen en die 10.000 verloren speldjes tevoorschijn kan toveren!

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen