Waar ben je naar opzoek?

Een waarschuwing voor alle moeders van kinderen met lang haar!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een waarschuwing voor alle moeders van kinderen met lang haar!

Darcey (6), de dochter van Alex, is bijna om het leven gekomen doordat haar haren vast bleven zitten in een rooster van het zwembad. Moeder Alex wil na deze afschuwelijke ervaring, tijdens de vakantie met haar kinderen, een waarschuwing uitbrengen. Hoe meer mensen het weten, hoe beter. Haar dochter kon net op tijd worden gered van de verdrinkingsdood. 

Bijna doodervaring

Darcey was tijdens het zwemmen met haar lange haren vast komen te zitten in het rooster van een waterval in het zwembad. Daardoor werd ze twee minuten lang onder water gehouden. Ze kon niet loskomen. De moeder van Darcey deelt deze ervaring op Facebook om andere ouders te waarschuwen. Want zo’n vreselijke ervaring wil niemand meemaken…

Moeder Alex begint haar bericht met ‘ik hoop dat dit bericht levens kan redden’. Ze roept ook op om haar bericht zoveel mogelijk te delen. Tijdens een heerlijke vakantie sloeg het noodlot toe. De haren van haar dochter kwamen vast te zitten in een rooster van het zwembad. Een aantal omstanders, die het gelukkig zagen gebeuren, hebben haar uit het water kunnen halen. Maar het ging niet goed met Darcey. Ze was toen al lange tijd onder water geweest. Ze kreeg meteen een hartmassage en ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek het zuurstofniveau in haar lichaam veel te laag en ze had vocht in haar longen.

Het was niet het eerste ongeluk!

Dit was een vreselijke dag voor het gezin. Ze zijn heel blij dat Darcey nog leeft maar ze zijn nog steeds niet van de schrik bekomen. Het H10 Rubicon Palace in Playa Blanca (Spanje) heeft niks ondernomen na dit ongeluk. Het zwembad bleef gewoon open. En twee dagen voor het ongeluk van Darcey was er ook al een jongen van zijn zwembroek vast blijven zitten. In hetzelfde rooster ook nog!

Lees ook dit belangrijke bericht! 
Onveilige zwembaden en ongelukken in kaart gebracht

Waarschuwing!

Alex ging verhaal halen na het ongeluk en kreeg te horen dat de badmeesters er alleen liepen voor het zicht. Ze blijken niet getraind te zijn om mensen te helpen en te redden. Het is slecht gesteld met de veiligheid! Van een hotel verwacht je toch andere maatregelen want over hoeveel mensen heb je de verantwoordelijkheid tijdens hun vakantie?

Inmiddels gaat het bericht van Alex viraal! Ouders van kinderen met lang haar: pas op in het zwembad. Knoop hun haren goed vast of laat ze een badmuts dragen. Maar pas sowieso goed op want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 18 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen