Waar ben je naar opzoek?

Waarom doen moeders zich zo tekort? Mijn 5 doelen!

2 minuten lezen Esmee
Waarom doen moeders zich zo tekort? Mijn 5 doelen!

voor jezelf zorgen

Wij moeders hebben echt het beste over voor onze kinderen, niets is teveel! Er wordt veel tijd en energie gestoken in gezonde maaltijden, mooie outfits en leuke uitjes. Daarnaast zitten we pas ontspannen, als we weten dat de kinderen het goed hebben tijdens een logeerpartijtje of gewoon in hun eigen bedje. Niets mis mee! Tenzij jij jezelf wegcijfert. Het is de valkuil van vele ouders, denk ik. Misschien een beetje gênant om toe te geven, maar ik merk het bij mijzelf ook vaak. Tijd om nieuwe doelen te stellen.

Lees ook: Mama’s 5 goede voornemens voor 2016!

Dit ga ik vooral niet doen…

Met een lege maag de dag beginnen

Ken je dat? Dat je erachter komt tijdens het wegbrengen van de kinderen, zelf een lege maag blijkt te hebben. Tijdens het ontbijt van de kinderen, heb je van alles klaar gezet, de schooltasjes gepakt, nog even de tanden poetsen en waar is die sjaal nou?! Toen was het alweer tijd om de auto in te gaan. Dan maar een kwartier eerder uit bed. Vanaf nu ga ik de dag ook beginnen met een goed ontbijt!

Goed ontbijten

Verzetten tegen een griepje en niet uitzieken

Als ik de griep door mijn lijf voel stromen, denk ik maar aan een ding: `Hier heb ik dus echt geen tijd voor!’ Vaak is de sluimerende aanwezigheid hiervan na een paar dagen weer weg. Dan heb ik het gevoel dat ik het heb weggestopt. Dit is natuurlijk erg slecht voor je lijf, daarom probeer ik meer naar mijn lichaam te luisteren. Dan zeg ik maar iets af of laat ik werk liggen. Hoe moeilijk het ook is, een mens mag ziek zijn.

Lees ook: Mama heeft de griep.

Anderen hun zin geven

Zie jij jezelf al zitten met een boekje en een lekker muziekje?! En op de achtergrond hoor je de kinderen ruzie maken. Dan maar even met ze naar buiten om een frisse neus te halen of samen een spelletje doen. Dat is wat ze nodig hebben. Nee, niet doen! Dit heb jij nu even nodig, ontspanning.

Van vereniging naar sportgebouw

Terwijl ik de kinderen motiveer te sporten en ze wekelijks wegbreng en ophaal van deze leuke en sportieve uitjes, doe ik zelf eigenlijk niet aan sport. Ruim een jaar de sportschool gesponsord en elke keer kwam er wel wat tussen. Misschien ook niet echt iets voor mij maar ik ga wel iets anders doen. De lat leg ik vaak te hoog; ik ben al tevreden als ik de komende weken lange wandelingen ga maken door het park!

Wandelen het park

Net als bij EHBO; je kan pas iemand helpen als je zelf veilig bent!

Conclusie is wat ik natuurlijk al wist: je moet goed voor jezelf zorgen, voordat je ook voor iemand anders kan zorgen. Luister je niet naar jouw lichaam, dan is de kans groot dat jij over je grenzen gaat. Als je dit te lang vol blijft houden, brand je op en ga jij jezelf voorbij. Natuurlijk is het heerlijk om jouw kindjes te verwennen en om ervoor te zorgen. Maar ik merk dat als jij zelf niet optimaal bent, de lol er ook vanaf gaat.

Zorg voor jezelf, blijf positief en geniet dan van de rest!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen