Waar ben je naar opzoek?

Waarom ga ik toch niet gewoon vroeger slapen?

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Waarom ga ik toch niet gewoon vroeger slapen?

Het is 07.00 in de ochtend.
In de verte hoor ik het afgrijselijke, monotone geluid wat mijn wekker moet voorstellen, snel gevolgd door een klein stemmetje wat zegt: “Mama, ben je al wakker?”
Ik grom, druk éénmaal op de snooze-button en draai me om. “Bijna schat. Bijna.”
Als de wekker voor de tweede maal gaat gooi ik de dekens met een ruk van me af. Hopend dat de kou ervoor zorgt dat ik in één klap wakker ben. Zonder succes, trouwens. Waarom ga ik niet gewoon vroeger slapen? Zoals ‘normale’ moeders dit doen.

Moe

Ik loop naar beneden om vast wat spullen klaar te leggen EN het koffiezetapparaat aan te zetten. Ik moet wakker worden. Anders kom ik de dag zeker niet door, maar voordat ik kan zippen… Eerst de kinderen aankleden.
Ik zoek verwoed naar een paar sokken voor mijn zoon, stuit hier en daar op weerstand en dochter poept als ze net in haar outfit zit, haar luier zo vol, dat het er aan de bovenkant weer uitkomt.
Als we eindelijk beneden zijn is er nog maar nauwelijks tijd voor een boterham, dus ik drink mijn koffie maar terwijl ik de laatste hand sla aan de schooltas.
We zijn op tijd op school, dus missie geslaagd.

‘Moeier’

Thuis zet ik wederom het koffiezetapparaat aan. Leg mijn dochter weer op bed en voel hoe ik in de verleiding kom om er even naast te gaan liggen.
Nee, dat gaat niet! Bedenk ik me snel.
Ik moet de was nog doen, stofzuigen, de vaatwasser inruimen en afstoffen. Daarnaast moet ik ook nodig wat administratie bijhouden. Ik begin aan mijn tweede kopje koffie, en de derde, en de vierde…
Dochter is al snel weer wakker en is nog altijd uit haar hum.
Overal waar ik loop, volgt ze me op de voet. Jengelend!
Dus ik stofzuig met een baby op mijn arm, stof de boel met een baby op mijn arm en doe de was met een baby op mijn arm.
Als ik eenmaal klaar ben is het halverwege de dag, doet alles me zeer en ik ben nog altijd even moe. Nog een kopje koffie dan maar… en tijd voor nog een ronde aan bammetjes.

Lees ook: Mama wil slapen!

Moe-hoe

Ik zie hoe mijn net gesopte eettafel en gezogen vloer een display is geworden van kruimels, appelstroop en plasjes Roosvicee.
Dus ik doe de boel nogmaals af, pak de zuiger en zie hoe mijn dochter de speelgoedkist overhoop aan het halen is.
Als deze leeg is volgt ze me weer op de voet. Jengelend en ik voel hoe ik de neiging om mee te jengelen nog maar nauwelijks kan onderdrukken. Mijn laatst gezette kopje koffie is inmiddels koud, maar ik drink hem toch!
Gelukkig is het niet lang daarna 15.30 en einde schooldag.

D-E-U-D!

Eenmaal thuis van het ophalen en de boodschappen, ruim ik wederom de zooi van de vloer, sop ik even de wc en vraag mezelf af of het heel erg vreemd is dat ik de neiging heb om mijn hoofd op de bril te leggen om een paar minuten mijn oogjes te sluiten.
Jammer genoeg moet ik koken…
Het avondeten verloopt vlekkeloos. Figuurlijk dan. Letterlijk gezien is het tafereel alles behalve vlekkeloos te noemen.
De tafel, de vloer, mijn dochter… alles zit onder dus ze gaan zo snel mogelijk in bad en dan ook gelijk naar bed.
Om 20.00 ben ik klaar. Helemaal!

Offuh…

Dat wil zeggen: ik word niet meer geroepen, er wordt niet meer geplast of gezeken en ik kan onderuit. Welverdiend, met een kopje koffie en nog altijd moe. Doodmoe, zelfs.
Ik surf wat, kijk wat, eet wat, drink wat en geniet bovenal van mijn welverdiende rust!
Geen appelstroop op de tafels, geen gejengel aan mijn been, geen kinderen die opgehaald, gevoederd, getroost, afgeveegd, vermaakt of verschoont hoeven te worden.
Rond 22.00 ben ik opgeladen en ongeveer drie uur later stap ik in mijn bed.
Welterusten!

Lees ook: 7 redenen waarom samen slapen niet voor watjes is

(Enkele uren later)

Het is 07.00 in de ochtend.
In de verte hoor ik het afgrijselijke, monotone geluid wat mijn wekker moet voorstellen, snel gevolgd door een klein stemmetje wat zegt: “Mama, ben je al wakker?”
Ik grom, druk éénmaal, of zelfs tweemaal op de snooze-button en draai me om. “Bijna schat. Bijna.”
Als de wekker nogmaals gaat gooi ik de dekens met een ruk van me af.
Hopend dat de kou ervoor zorgt dat ik in één klap wakker ben.
Zonder succes…Zucht.

Waarom ga ik toch niet gewoon wat eerder slapen? Zoals ‘normale’ moeders dit doen.

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Patricia zei

  Echt he!! Heb je even voor jezelf, rust om je heen.. Worden ‘we’ weer hebberig 🙂

 • Pascale zei

  Hi Denise, ik herken een hoop.. heb ook twee kids in de leeftijd van 3 en 5..
  mijn dagen zien er echter net iets anders uit. Zodra m’n wekker gaat denk ik; ok.. nu mag de oudste uit bed om 7 omdat hij ons vanaf 6 wakker houdt maar wel lief in z’n bedje blijft.. vervolgens gaan we samen naar de badkamer waar ik een super lieve knuffel krijg en we allebei omkleden (kleren avond van te voren klaarleggen is de uitkomst voor je) en tandenpoetsen. Dn mag hij naar beneden spelen. De jongste haal ik uit bed (die meestal slaapt nog) en is de vrolijkheid zelve als hij mij of z’n papa ziet.. omkleden en samen naar beneden aan de ontbijttafel. Ze mogen kiezen wat ze op hun boterham lustten en dan samen gezellig eten. De jongste doet 60 min over 1 snee dus we zitten altijd uiterlijk om 7:30 aan tafel anders halen we het niet! Ondertussen potje thee (geen koffie), lekkere omelet en opmaken. Ze mogen nog lekker spelen en dan samen naar school.. ik werk 4 dagen maar de dag dat ik vrij ben is het naar de sportschool om 8:40 en start m’n les om 9 (jongste naar kidsclub) dan sporten tot 10, om 10:10 peuterzwemmen samen tot 11 en dan daarna boodschapjes doen en daar een kopje koffie drinken in de supermarkt en samen alles in de kar leggen (feest) en aansluitend de oudste van school halen en samen lunchen. Boodschappen uitruimen en dan samen nog iets leuks doen.. wandelen of spelletjes en dan pak ik thee daarna en begin met koken waarbij ik ze allebei laat helpen en mee kijken zodat ze ook zin krijgen om te eten omdat hun het zelf gemaakt hebben. (Tip) na het eten lekker samen lezen of spelen en dan om 19:15 gaan ze naar bed. Ik ga zodra ze slapen alles opruimen, wassen, strijken etc en ben om 21:00 klaar met alles en lig om 22:30 in bed. Ik heb dan ook niet zoveel koffie gehad en m’n lijf heeft kunnen sporten en alles is gedaan. Misschien iets voor jou om zoiets te proberen? Dan haal je veel positive en fijne energie uit de dingen die toch moeten gebeuren. En slaap je vast sneller in en ben je in de ochtend beter en rustiger “wakker”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen