Waar ben je naar opzoek?

Waarom een teamsport voor kinderen belangrijk is!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Waarom een teamsport voor kinderen belangrijk is!

Ik ben zelf niet opgegroeid in een sportief gezin. Er was wel ruimte om te sporten en ik heb dan ook wel eens een poging gedaan maar het is mij niet met de paplepel ingegoten. Over een teamsport heb ik al helemaal nooit nagedacht. Doordat ik vroeger niet heel actief was met sporten of lid was van een sportclub, merk ik dat het mij nu erg veel moeite kost om te sporten. Ik heb er de ‘feeling’ niet mee. Jammer want het kan heel erg leuk zijn. Daarom wil ik dat mijn kinderen op een teamsport gaan. Ik vind het belangrijk dat ze verantwoordelijkheid leren nemen, sportief bezig zijn en in teamverband leren werken. Ik zet er geen druk op maar we stimuleren het wel heel erg en dat werkt; alle drie onze kinderen zitten op voetbal! En laat ik nou een tof nieuwtje hebben: zaterdag 6 juli (wanneer de eerste scholen zomervakantie hebben) is er een FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. Lees vooral door want het is super leuk om heen te gaan. 

Eerst zwemles

Voordat ze op een sport gaan hebben we wel als regel dat ze hun zwemdiploma moeten hebben. Bij de jongste is dat nog niet helemaal gelukt want die is nog bezig voor haar B-diploma. Ik vind het anders veel te druk en zoals jullie weten houd ik de ballen liever laag dan allemaal hoog. Wij moeders kunnen onszelf ook teveel druk opleggen wat helemaal niet nodig is.

Lees ook: Laat jij je kind sporten?

Van gym naar voetbal

Onze middelste dochter heeft eerst nog een tijdje op gym gezeten maar dat viel haar behoorlijk tegen. Daar is ze snel vanaf gegaan en toen wilde ze op voetbal. Ik had haar daar nog nooit over gehoord maar ze heeft nu een seizoen gevoetbald en is super fanatiek. Ze vindt het ontzettend leuk en dit is helemaal haar ding. Ik vind het super leuk dat ze een teamsport doen en daar ook helemaal voor gaan. Al vind ik die wedstrijden op zaterdagochtend en het twee keer per week trainen wat minder 😜 maar daar hoor je mij niet over. Ik ben altijd blij als de winter-/zomerstop er is 🤪.

Voetbal kijken met kids

Ze zijn niet alleen super fanatiek met het trainen en de wedstrijden, ook kijken we hier in huis regelmatig voetbal mét de kinderen. Het speelschema weten ze nog beter dan hun vader en moeder. We komen er helaas niet altijd meer onderuit door ze niks te vertellen zodat ze op tijd naar bed kunnen. Er zijn wel eens avonden bij dat het wat later wordt. Maar het is wel gezellig om dit samen met elkaar te kijken! Ze hebben dit sportieve en fanatieke niet van mij…

Voetbalfestival

We gaan naar het VoetbalFestival

Omdat ze het zo leuk vinden en een enorme passie voor voetbal hebben, gaan we zaterdag 6 juli naar het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. Op die dag wordt de Jaarbeurs voor één dag omgetoverd tot een wereld waarin alles om voetbal draait. Dit is super leuk voor kinderen van 6 t/m 16 jaar en voor hun ouders. Ze kunnen deelnemen aan wedstrijdjes, er is een meet & greet met bekende Eredivisie- en eDivisie-spelers, er zijn diverse NK’s en er is levend tafelvoetbal. Het wordt een groot voetbalspektakel wat je niet wil missen. Wij hebben ons in ieder geval opgegeven en het gaat vast en zeker een leuke dag worden. Meer informatie over het festival vind je hier.

Ik ben wel heel erg benieuwd hoe jullie denken over sport bij kinderen, wat voor sport jullie kinderen doen en of jullie ook naar het VoetbalFestival gaan?!

Dit is een gesponsorde blogpost

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen