Waar ben je naar opzoek?

Waarom een relatie hard werken is

3 minuten lezen tilda Tilda Timmers
Waarom een relatie hard werken is

Als je een of meerdere kindjes hebt, komt je relatie vaak op de tweede plek te staan. Dat doen jullie natuurlijk niet expres. De zorg voor de kinderen, de stress van alledag en een druk sociaal leven, slurpt al jullie energie op. Dan is het makkelijk en comfortabel, om ’s avonds uitgezakt op de bank te hangen tot het tijd is om naar bed te gaan.

Logisch, dat veel stellen met (jonge) kinderen worstelen, om de sleur uit hun relatie te weren. Vaak hoor ik van (nieuwbakken) moeders dat ze het hun partner wel eens verwijten dat hij “lekker naar zijn werk gaat”, terwijl zij thuis het huishouden “moeten” runnen. Sommige moeders verlangen zelfs met smart naar het einde van hun zwangerschapsverlof, zodat ze zelf ook weer aan het werk kunnen. Even iets voor zichzelf doen. En daar zit nu net de crux. Want die tijd voor jezelf, is super belangrijk. Zowel voor jouw partner, als jijzelf. Jullie moeten samen proberen iets leuks te blijven doen (als is het een keer per maand). Maar ook los van elkaar. Laat hem lekker op vrijdagavond voetbal kijken met zijn vrienden en ga zelf lekker een dagje naar een spa, winkelen of lunchen met je beste vriendin. Op dit soort momenten laad je weer even op en ben je niet alleen maar moeder, maar ook weer even je vertrouwde zelf.

Lees ook: De geheimen van een gelukkige en blije moeder

Als je elkaar even niet hebt gezien, kan dit vaak de waakvlam weer aanwakkeren. Praat over hoe je dag was. Of je nu aan het werk bent geweest of een dag in de sauna. Zodra je kindje(s) op bed liggen, zet je een kop koffie of trek een wijntje open en praat. Communicatie is de sleutel in elke relatie.

Vaak vinden nieuwbakken moeders het nogal spannend om hun spruit uit logeren te brengen. Merk je dat je echt oververmoeid bent en een nacht wil doorslapen? Breng je kroost dan toch weg. Zodat jullie een datenight kunnen hebben. Of misschien zelfs wel een nachtje weg. Maar ook als jullie simpelweg om 21.00 ronkend op een oor willen liggen en de volgende ochtend uit willen slapen. Dat is allemaal helemaal goed! Want investeren in je relatie, is na de komst van een of meerdere kindjes, cruciaal. Een relatie gebeurt niet vanzelf. Een relatie, is keihard werken!

Als jullie eenmaal gewend zijn, om jullie kindje weg te brengen, ga dan eens samen een nachtje weg. Nee, je hoeft niet meteen naar New York te vliegen samen. Je kan ook een weekendje plannen op de Veluwe of aan het strand. Als je er dan niet gerust op bent, ben je ook zo weer thuis. Natuurlijk is die eerste keer doodeng en zal je tranen laten bij het afscheid. Dat is volkomen begrijpelijk. Maar als jullie eenmaal weg zijn en de tranen zijn opgedroogd, zal je merken dat je ontspant. Dat er een rust over je komt. Want je hoeft even helemaal nergens meer aan te denken, behalve aan elkaar. Geniet van dat ene nachtje of meerdere. Doe alleen waar jullie zin in hebben. Praat over dingen die belangrijk voor jullie beiden zijn, of als je al langer ergens mee rondloopt. Maak dingen bespreekbaar. Lach, drink, praat, slaap: alles is goed. Als jullie maar van elkaar genieten. Na zo’n weekendje weg, zal je merken dat jullie niet alleen opgeladen zijn, maar ook weer de stress van alledag beter kunnen handlen.

Lees ook: Een weekendje weg zonder kinderen! Dit hebben we allemaal gemist…

Merk je dat je relatie al langer niet zo lekker loopt en dat jullie er ondanks quality time, niet uitkomen samen? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik zie vaker stellen in mijn praktijk die moeite hebben om na de komst van een kleintje te functioneren. Samen kijken we naar wat jullie zal helpen, zodat jullie weer samen verder kunnen.

Waarom een relatie hard werken is

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen