Waar ben je naar opzoek?

Vrouwen die na hun 35e moeder worden hebben beter geheugen

1 minuut lezen Marian Alons
Vrouwen die na hun 35e moeder worden hebben beter geheugen

Op latere leeftijd zwanger worden brengt (gezondheids)risico’s met zich mee. Echter blijkt uit een nieuw onderzoekje dat er ook voordelen kleven aan het moederschap op late leeftijd. Zo zou het goed zijn voor je brein.

Lees ook: Deze sterren werden mama na hun 40e

Aan het onderzoek van de Universiteit van Southern California deden 830 vrouwen mee die hun menopauze al gehad hadden. De onderzoekers keken naar hun geheugen, bewegingsvaardigheden en de algemene kennis van de vrouwen. Verder keken ze ook naar de leeftijd waarop de vrouwen voor het eerst ongesteld werden, de leeftijd waarop ze kinderen kregen en het aantal kinderen dat ze kregen.

Resultaat

Zoals je al kon lezen bleek dus dat vrouwen die na hun 35e moeder werden een beter geheugen hebben dan de vrouwen die op eerdere leeftijd voor het eerst moeder werden. De dames die voor hun 13e voor het eerst ongesteld werden, bleken een betere algemene kennis te hebben dan de vrouwen die pas op latere leeftijd voor het eerst ongesteld werden. Nog een opvallende uitkomst: Vrouwen die tussen de 15 en 24 van hun eerste kindje bevielen, bleken later de slechtste (mentale) gezondheid te hebben.

De onderzoekers denken dat dit komt door de zwangerschapshormonen. Volgens hen heeft de hormonengolf een positieve werking op je hersenen. Als je dus op latere leeftijd zwanger wordt, blijven die positieve effecten langer hangen in je brein.

Bron: Onlinelibrary.wiley.com/

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen