Waar ben je naar opzoek?

Deze vrouw verdedigt haar abortus

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Deze vrouw verdedigt haar abortus

Het is een beladen onderwerp: abortus. Veel mensen hebben er een mening over, dus als je ervoor kiest om het te doen, zul je je keuze vaak moeten verdedigen. Dat doet deze moeder ook en haar verhaal is hartverscheurend.

De Amerikaanse Lindsey Paradiso en Matt verwachtten hun dochtertje. De zwangerschap was gewild en toch kozen ze na 23 weken voor een abortus. Die keuze was loodzwaar voor het stel, maar helaas ook onvermijdelijk.

Tumor

In de 18e week van de zwangerschap kwamen artsen er via een echo achter dat het kindje een tumor in haar nek had. Er was weinig hoop voor het kindje, dat ze dood zou gaan was bijna onvermijdelijk. Toch besloten Lindsey en Matt hun dochter een kans te geven om te vechten. Ze wilden wachten tot het kindje 27 weken was, en dus levensvatbaar. Als prematuur zou ze geholpen kunnen worden aan haar tumor.

Lees ook: Moeder houdt terminaal ziek kindje in haar buik om bijzondere reden

Maar drie weken later bleek ook dat onmogelijk. Op een MRI-scan was te zien dat de tumor drie keer zo groot was geworden en nu ook in haar hoofd, borst, longen en ogen groeide. De laatste hoop die Lindsey en Matt hadden werd weggeslagen toen bleek dat de tumor ook in de hersenen van hun dochtertje zat. De kans dat ze zou overleven was 1%.

Onvruchtbaar

Hoe graag Lindsey en Matt voor deze 1 procent wilden gaan, ze besloten toch te kiezen voor een abortus. Niet alleen de kans dat het kindje zou sterven voor het levensvatbaar was, was te groot, maar ook de kans dat Lindsey onvruchtbaar zou raken als ze de zwangerschap zou voort zetten. Dat werd het stel echt te veel.

Lindsey kreeg een injectie die ervoor zorgde dat het kindje overleed en de bevalling in gang gezet kon worden. Dat deze bevalling een hel was, kan iedereen zich wel indenken. Veertig uur duurde de bevalling, maar Lindsey moest en zou haar kindje ter wereld zette, dus hield ze vol.

Lees ook: Het afscheid: hij heeft mij mama gemaakt

Toen dochter Omara ter wereld kwam, was goed te zien hoe groot de tumor was geworden. Dat was schokkend voor het stel, maar ze waren ook blij dat ze Omara nog vast hebben kunnen houden.

Bron: FabMama

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen