Waar ben je naar opzoek?

Een vrolijk en minder duur Kerstfeest!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een vrolijk en minder duur Kerstfeest!

De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van gezelligheid, samen zijn, lichtjes overal, maar ook wel een dure tijd. Cadeaus, eten, kleren, versieringen, als je alles moet kopen lopen de kosten aardig snel op. Heb je het niet zo breed? Of wil je gewoon niet onnodig veel geld uitgeven? Met deze tips kan het ook Kerst zijn met een minder duur prijskaartje.

1. Eten
Het allerhandigst is natuurlijk je ergens uit te (laten) nodigen. Maar als iedereen bij jou komt hoeft het nog niet te betekenen dat jij opdraait voor alle kosten. Je kan bijvoorbeeld iedereen wat mee laten nemen, kersttappas is helemaal hip. Komt dat er bij jou familie niet in? Je zou kunnen vragen om de kosten voor het eten te delen. Als iedereen een beetje inlegt, valt het waarschijnlijk reuze mee.

Lees ook: Tip: Zo organiseer je een lekkere en simpele High Coffee met Kerst

2. Kleding
Tijdens de Kerst helemaal in het nieuw? Kan, maar hoeft niet! Vaak kan je je alledaagse kloffie opleuken met accessoires, waardoor het een feestelijk tintje krijgt. Denk eens aan een glinsterende panty, een grote ketting of ring, andere riem of haaraccessoires. Duik ook eens achter in je kast, wie weet wat je nog met je oude kleding kan!

3. Cadeaus
Doen jullie cadeaus met Kerst? Ook daar kan op bespaard worden! Het klinkt wat minder leuk, maar kijk eens wat je zelf nog in de kast hebt. Natuurlijk geen oude en versleten dingen, maar bijvoorbeeld een boek dat je dubbel hebt, of een tas die je nauwelijks hebt gebruikt. Ben je creatief? Maak je cadeaus zelf! Bijvoorbeeld een kussensloop, ketting of armband, kleding of schilderij.

Wil je niet zelf creatief aan de slag gaan dan vind je in deze post misschien wel hele leuke cadeautjes: 10 kids cadeautjes onder de 25 euro voor onder de boom.

Wat ook een tip is om één soort speelgoed te gaan sparen. Zo heb je bijvoorbeeld de Sylvanian Families. Sylvanian Families zijn verzamelbare karakters die in dierenfamilies gegroepeerd zijn zoals bevers, panda’s, muizen en beren. Het assortiment is in de jaren uitgebreid met diverse accessoires zoals het stadshuis met lichtjes, een complete huiskamer, baby- of kinderkamer en nog veel meer…!

Je hoeft niet meteen een complete set aan te schaffen maar je kunt je kind steeds wat geven. Met Sinterklaas, met Kerst of met een verjaardag. Zo spaar je een ontzettend leuke familie bij elkaar door elke keer wat van deze set te geven.

Sylvanian Families Theater

Lees ook: 10 originele ideeën om cadeautjes in te pakken voor Kerst

4. Versiering
Ook op kerstversiering kan je flink besparen. De tuincentra staan er voor de feestdagen vol mee, maar kijk ook eens na de feestdagen. Vaak kan je dan nog leuke versiering vinden voor veel minder geld. Je kan natuurlijk ook zelf versieringen maken. Inspiratie nodig? Deze versieringen maak je zelf én zijn kidsproof!

5. Uitjes
Zin om een dagje weg te gaan met Kerst, maar niet te duur? Ook dat kan! We zette al een aantal tips voor je op een rijtje, waar ook een aantal gratis opties tussen staan.

Hoe bespaar jij geld met de feestdagen? Deel jouw tips in de comments!

Bron beeld: Pixabay

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen