Waar ben je naar opzoek?

Verhuizen met een dreumes

2 minuten lezen Linda Kamminga
Verhuizen met een dreumes

Een paar maanden geleden zijn wij verhuisd. Op dat moment was ons zoontje 14 maanden en van tevoren heb ik het hele internet afgezocht naar tips voor een verhuizing met een dreumes.

Ook mijn lieve collega’s van Love2BeMama hebben wat advies gegeven (altijd handig zo’n groepje (ervaren) mama’s die je om hulp kunt vragen) en ik was dan ook vastbesloten om voor jullie een artikel te schrijven waarin ik de beste tips zou delen om een verhuizing met een dreumes door te komen. Tja… Je voelt hem al aankomen waarschijnlijk: er zijn niet zoveel tips.

Lees ook: 10x Wat je enorm gaat missen zodra je baby groter wordt

Hij snapt het niet

De belangrijkste tip die ik je kan geven als je op het punt staat te verhuizen met een kind dat net baby-af is, is: Hij of zij snapt het niet.
Wij waren vastbesloten ons zoontje mee te nemen tijdens het klussen en hem af en toe een dutje in het huis te laten doen zodat hij vast kon wennen. We hadden zelfs al een deel van zijn speelgoed in het huis gezet. Gevolg: kind van slag. Hij snapte er niks van en vond het maar raar. (Ook super handig trouwens dat klussen als je kind slaapt. Not. Eens maar nooit weer.)

Hieruit volgt dan ook mijn tweede tip: Schakel hulp in. Op de dagen dat wij wilden klussen heeft zoonlief heel wat tijd doorgebracht bij de oma’s en de tantes. Dan was hij toch in een vertrouwde omgeving en kon hij in zijn ritme blijven. En zodra ik merkte dat hij uit zijn doen raakte, deden we een reset-dagje en bleef hij een dag bij mij thuis. Kon een van de oma’s mooi klussen… Uiteraard hebben we hem af en toe wel meegenomen naar het nieuwe huis om even een rondje te lopen, al deden dat we dat stiekem meer voor onszelf.

Kamer intact

Verder zou ik je nog als tip mee willen geven om de kamer van je kind zo lang mogelijk intact te houden. De inhoud van mijn zoons kasten had ik allang in dozen gedaan maar zijn posters, knuffels en tierelantijntjes heb ik pas op de verhuisdag zelf ingepakt. Diezelfde spullen heb ik ook meteen weer uitgepakt in het nieuwe huis en een plekje gegeven. Op de verhuisdag heeft een van de oma’s de hele dag opgepast en hem pas gebracht toen de rust wat meer teruggekeerd was.

Lees ook: 6x in de keuken met een dreumes

En dat waren mijn ‘tips.’ Hoewel we van plan waren om onze zoon overal bij te betrekken, is het ons achteraf heel goed bevallen om dat juist niet te doen! Uiteindelijk had hij binnen twee dagen zijn draai al gevonden in het nieuwe huis, alsof hij nooit ergens anders had gewoond.

Ook al is ieder kind anders, hopelijk heb je wat aan mijn tips. Deel ook vooral jouw tips, sharing is caring!

Wil je weten hoe de eerste nacht verliep in het nieuwe huis, klik dan hier!

Bron beeld:Flickr

Reacties
  • Isabel zei

    Ik deel je ervaring van het verhuizen met een pak hem beet anderhalf jaar oude dreumes. Hij begrijpt het gewoon niet. Betrekken was daarom niet aan de orde. Ik heb er gewoon voor gezorgd dat hij zijn vertrouwde dingen bij de hand had in het nieuwe huis. Dat de hond er ook was, bleek een hele opsteker. Na een paar dagen was hij er echt thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen