Waar ben je naar opzoek?

Ben je vandaag ook even extra lief voor jezelf?

2 minuten lezen Nicole Vijgen
Ben je vandaag ook even extra lief voor jezelf?

lief zijn voor jezelf op Internationale Vrouwendag

Lief zijn voor jezelf, trots zijn op jezelf, op de lieve mama die je bent, op de geweldige dingen die je elke dag weer doet, voor je kinderen, voor je werk, voor je man, voor je vrienden. Ben je daar vandaag maar eens extra bewust van. Moeilijk? Dat vind ik ook en daarom probeer ik er vandaag op Internationale Vrouwendag eens even heel bewust bij stil te staan.

Wij vrouwen mogen heel veel, bla, bla, maar doen het vaak niet. Maar vandaag wel! Geniet vandaag maar eens extra van al die dingen die jou bijzonder maken, die ons vrouwen met elkaar verbinden en ons samen sterker maken.

Laten we er vandaag samen eens even bij stilstaan hoe fantastisch wij vrouwen eigenlijk zijn. Doe je mee?

1. Samen staan we elke dag weer trouw aan de schoolpoort te wachten. Geniet ervan, want als jij ervan geniet, straal je dat uit naar je kinderen. Ze kunnen elke dag weer op jou vertrouwen, omdat ze weten dat je er morgen weer staat.

2. Klein maar fijn. Daar zijn wij goed in. Doe vandaag iets kleins, waarmee je iedereen in huis verrast. Stop bijvoorbeeld een briefje onder het kussen van je kinderen waarop staat: mama houdt van jou.

3. Doe vandaag een ding waar jij echt blij van wordt, lees een boek midden op de dag, ga een stuk wandelen, zwemmen, een uurtje naar de sportschool of kijk midden op de dag het vervolg van die serie op Netflix die je aan het volgen bent. Gewoon omdat het vandaag van jezelf mag.

4. Kook vandaag eens niet…wacht gewoon af wat er gebeurt en wie weet verschijnen er de heerlijkste gerechten op tafel. Of niet … en dan worden het simpelweg frietjes!

5. Bel je beste vriendin en klets eens lekker bij over al die dingen waar alleen vrouwen het over kunnen hebben. En doe dat gewoon waar je kinderen bij zijn, want dat geschreeuw op de achtergrond hoort erbij en begrijpt iedere vrouw, toch?

6. Geen gekook vandaag maar wel genieten van iets zoets, iets heerlijks. Bak een taart, en verras je kinderen ermee als ze uit school komen.

7. Ben trots op het multitasken dat je elke dag weer doet. Boterhammen smeren, met een vriendin whatsappen en tegelijkertijd een uit de hand gelopen ruzie sussen. Ik bedoel maar…

8. Ja onze lichamen zijn wel mooi! Onze borsten zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi en zo!

9. We kunnen met weinig heel veel. Want wie weet er elke dag weer een andere outfit uit de kast te trekken voor onszelf en het hele gezin!

10. En last but not least, wie is de belangrijkste schakel in het creëren van nieuw leven op deze aardbol? Iets met het ter wereld zetten van een kind? No big deal… ik dacht het wel.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen