Waar ben je naar opzoek?

Van bourgondiër naar gezonde levensstijl

2 minuten lezen Lieke Riemens
Van bourgondiër naar gezonde levensstijl

Gedurende je leven ben je bezig met jezelf te ontwikkelen en te groeien. Zowel fysiek (helaas niet alleen in de lengte) als mentaal. Wat doet je levensstijl nou met je als persoon?

Als jong meisje was ik altijd al erg enthousiast, sociaal, vrolijk , had een gezonde dosis zelfvertrouwen en zat vol energie. In de pubertijd kwam hier verandering in. Ik ontdekte het snoepen, helaas ontdekte ik niet de rem die erbij hoorde. Ik werd zwaarder, ik werd dikker, ik kreeg overgewicht. Een vrouwelijke variant van bol.com zeg maar.

Lees ook: Is overgewicht net zo slecht als roken?

Niet alleen mijn gewicht veranderde. Naarmate ik zwaarder werd, nam mijn energie af. Ik kreeg meer hoofdpijn, mijn zelfvertrouwen verdween, en vrolijker was ik toch ook wel eens geweest…. Een eye opener, er moest verandering in komen!

Van figuurtje skippybal, naar een jojo

Elke dieet is wel voorbij gekomen, noem er 1 en ik heb het gedaan. Stuk voor stuk GE-WEL-DIG… voor even.
Ik viel af, en ik kwam aan en weer omgekeerd. Niets hield ik vol en werd nu met mijn neus op het feit gedrukt dat ik dus naast weinig zelfvertrouwen ook geen discipline heb.

Een kind brengt liefde, en een dosis gezond verstand

Toen kwam het moment dat ik zwanger raakte van de eerste. Ik nam het er lekker van. Wat maakt het ook uit? Aankomen doe je toch! Met als resultaat; eind van de zwangerschap 20 kg zwaarder! Bewijs dat ik toch wel een kleine rem blijk te hebben was met de tweede zwangerschap. 12 kg aangekomen! Toch een stuk beter dan 20 kg! De kids hebben mij aan het denken gezet. Ze moeten gezond eten van me. Niet teveel suikers, lekker bewegen en niet alleen tv kijken. Waarom de kindjes wel een gezonde levensstijl en mama dan niet? Wat ben ik voor een voorbeeld voor mijn kinderen?

Lees ook: 4x minder suiker in het ontbijt

Geen excuses meer, aan de bak!

Tijd voor mama om een andere levensstijl aan te nemen. Gezond eten en actief bezig zijn! (en dan bedoel ik niet fanatiek sporten, want daar heb ik gewoon echt niets mee) Creatief in de keuken, zelf sausjes maken zonder al die toegevoegde suikers en dergelijke. Voor mij is het even omschakelen, maar nogmaals, ik heb een voorbeeldrol voor mijn kindjes.

Resultaat

Ik ben eigen aan het worden met mijn nieuwe levensstijl. Mijn beloning: inmiddels 13 kg lichter, minder lichamelijke klachten, meer energie en zeker meer zelfvertrouwen!
Natuurlijk heb ik nog ups en downs (en dan helaas meer downs dan me lief is), maar dit keer zet ik door. Het is geen dieet, het is een levensstijl, mijn leven lang!

Lees ook: 10x Fit blijven met je kind

Lekker (strak) in mijn vel

Ik zit mentaal lekker in mijn vel, fysiek valt er zeker nog wat te behalen.  (Wat wil je nadat 2 kindjes het inwendig hebben opgerekt en vervolgens je zwangerschapskilo’s  + nog 13 kg extra er weer af is.)Ondanks dat ik een hekel heb aan sport, ben ik toch bezig met squats, push-ups, sit-ups en hoelahoepen. Kijken of er nog wat van te maken is, van mijn te grote oppervlakte aan vel. Ja voor mijn gevoel heb ik het nu wel aardig onder controle, die nieuwe levensstijl…
Oh en die rem? NEE die heb ik nog steeds niet! fabrieksfoutje?

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen