Waar ben je naar opzoek?

Op vakantie gaan maakt je kind slimmer

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Op vakantie gaan maakt je kind slimmer

Ken je dat? Onderweg terug naar huis, aan het einde van zo’n heerlijke vakantie met je gezin, kijken er ineens wat van die zielige gezichtjes jou kant op. “Mama, wanneer gaan we weer op vakantie?” Het antwoord kan maar beter “snel” zijn, want vakanties maken kinderen slimmer.

Natuurlijk moet er ook gewerkt worden en moeten de kinderen gewoon naar school. Dit pleit ook zeker niet voor een leven lang vakantie. Maar uit onderzoek is wel gebleken dat je kind meer heeft aan een vakantie samen, dan aan speelgoed, waarin ze meestal toch maar een paar weken geïnteresseerd zijn.

Lees ook: Ik ga op vakantie en neem mee…(dit is onmisbaar!)

Goed voor de ontwikkeling

Als je nu nog niet meteen overtuigd ben om die (extra) vakantie te boeken, dan helpt dit misschien. Reizen met je kinderen bevordert ook de ontwikkeling van hun hersenen, zo vertelt psychotherapeut Margot Sunderland. Op vakantie kom je in een onbekend gebied, waarin je nieuwe ervaringen op doet op sociaal, fysiek, cognitief en zintuiglijk niveau. Ervaringen zoals met het hele gezin in het zwembad, wandelen in het bos, met je handen door hoog wuivend gras gaan, zand tussen je tenen. Heb je al zin om weg te gaan?

Deze ervaringen kunnen ervoor zorgen dat een kind beter met stress om kan gaan, een kind zich beter kan concentreren, beter kan plannen en makkelijker kan leren. Het proces in de hersenen dat hoort bij deze ervaringen wordt ook in verband gebracht met een hoog IQ bij kinderen. Dus samen nieuwe plekken ontdekken maakt je kinderen slimmer!

Lees ook: 13x tips voor vliegen met baby of dreumes

Ga maar na

Hoe vaak denk je zelf terug aan vakanties? Wat weet je nog van vroeger, toen je op vakantie ging? Waarschijnlijk best vaak en best veel. Uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat bijna de helft van de onderzochte mensen, hun gelukkigste momenten beleefden op vakantie. Daarnaast denkt een kwart van de mensen aan vakanties terug als ze het even moeilijk hebben.

Kortom, eigenlijk heeft op vakantie gaan alleen maar voordelen. Succes met boeken!

Bron: Parents

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen