Waar ben je naar opzoek?

Vader overweegt tattoo bij baby. En hij heeft wel een ‘goede’ reden!

3 minuten lezen Anne
Vader overweegt tattoo bij baby. En hij heeft wel een ‘goede’ reden!

De vader van de 12 maanden oude tweeling Aaron en Adam plaatst op de internet community Reddit dat hij overweegt om een tatoeage te plaatsen bij één van zijn babyzoons. Dit omdat hij en zijn vrouw onmogelijk hun eeneiige tweeling uit elkaar kunnen houden. De reacties van de toetsenbordpiraten liegen er wederom niet om. Op zich niet heel raar, want het is nogal wat.

Weerstand

“Na korte tijd gaan alle kinderen hun eigen karakter en kenmerken vertonen en ook communiceren en hun eigen naam kennen. Tot die tijd doe je hen toch duidelijk andere kleren aan, een gelakt nageltje, een gekleurde haarlok en je maakt daar afspraken over of je zet het op papier, zodat iedereen weet wie wie is! Of je laat ze inderdaad een armbandje dragen van welk materiaal dan ook, dan hoef je dat gevoelige huidje ook geen onnodige inkt toe te dienen!”. schrijft Regina in één van de reacties.
Maria valt de ouders direct af met een: “Kom op zeg!!!! Geef het kind gewoon een armband of ketting. Je gaat zo’n klein hummeltje niet brandmerken zijn leven lang, zijn die ouders nou echt dom?’
Roel pakt de vader in kwestie nog even iets harder aan door te reageren met: “Ben je VADER of NIET kluns, een moeder heeft wel het vermogen van onderscheid!”
Ineke is niet zo van de lange teksten en volstaat met een volmondig: “Mongool.”
Waarschijnlijk en hópelijk zijn deze reacties ontstaan omdat er weer eens impulsief gereageerd wordt zonder het artikel echt te lezen.

Wanhopige ouders

De bezorgde vader van de tweeling wendde zich vorige week namelijk tot Reddit om advies in te winnen. Volgens de vader, die op Reddit de gebruikersnaam Thrwydad hanteert, werd de tweeling erg prematuur geboren. Aaron en Adam zijn identiek, maar Aaron kampt met ernstige gezondheidsproblemen. De baby moet elke vier uur medicatie krijgen.
“Zelfs mijn vrouw en ik kunnen ze niet uit elkaar houden,” aldus de vader. “We tekenen elke dag op Adam’s arm met een stift (Aaron heeft erg gevoelige huid en we willen geen irritatie veroorzaken). Maar dit bleek niet de oplossing, wel heel gevaarlijk. Toen de grootmoeder een keer de markering van Adams arm waste ging het mis. “Oma gaf Aarons medicijnen per ongeluk aan Adam. Adam werd erg ziek en Aaron belandde voor een week in het ziekenhuis. Dit is een bijzonder extreme situatie en ik wil het risico niet meer nemen. We hebben de jongens al eerder met elkaar verwisseld, maar het liep nog nooit zo ernstig af,” schrijft de wanhopige vader.

De ouders hebben al verschillende alternatieve oplossingen geprobeerd. Bijvoorbeeld nagellak, het hoofd van één van de jongetjes kaalscheren, armbandjes enz. Toch willen ze nu dolgraag een permanente oplossing en overwegen een tattoo. ,,Ik las op het internet dat iemand één enkel puntje op een van zijn tweelingzoontjes had getatoeëerd en ook over een piercing in de oren. Ik vind het vreselijk om te zeggen, maar we hebben dit punt bereikt. Ik moet iets permanent doen. Ik had vorig weekend mijn twee zonen kunnen verliezen en ik ben wanhopig.”

Reddit oproep vader

Oordelen

Heftig dit verhaal van deze wanhopige vader. Lastige kwestie ook, want mag en kan je in deze situatie als ouder beslissen over het lijfje van je kind? Wonderbaarlijk ook om te lezen dat er zoveel mensen zo snel weer eens weten te oordelen en de ouders weg weten te zetten in de categorie ‘slechte ouders’ of ‘lui’ of ‘ouders die geen tijd nemen om hun kind te leren kennen’. Want zijn deze ouders juist niet hele goede ouders? Omdat ze absoluut geen risico willen lopen met de gezondheid van de kleine Aaron? Dat ze zich kwetsbaar durven op te stellen en advies durven te vragen? Wat zou jij doen als je in de schoenen zou staan van deze ouders?

De vader van Aaron en Adam heeft nog niet laten weten welke oplossing hij uiteindelijk heeft gekozen.

Reacties
 • Petra zei

  Ik kan me voorstellen dat ze een tatoeage willen. Eén zwart stipje zal toch geen groot probleem zijn? Lijkt later net een moedervlekje (of je laat het weer weghalen). Het jongetje zal het mogelijk later wel een mooi idee vinden dat hij met z’n tatoeage zorgde voor veiligheid voor beiden.

  Oorbelletje zou ook kunnen. Er zijn zoveel baby-meisjes met oorbelletjes. Dat zou ik zelf nooit doen, je kindje pijn laten lijden om er mooi uit te zien. Maar als het een hoger doel dient, zou het wat mij betreft wel kunnen. Het zetten van een oorbelletje doet maar heel even pijn en het lijdt zelden tot problemen. Een jochie met een oorbelletje moet je natuurlijk wel willen. In het ene gezin past dat wel, in het andere niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen