Waar ben je naar opzoek?

Achtervolgd worden door een reuze broccoli…

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Achtervolgd worden door een reuze broccoli…

Top 10 nachtmerries

Elk kind heeft het wel eens meegemaakt, een nachtmerrie die ervoor zorgde dat het matras een ligbedje op zee werd. Het hele bed nat van zweet of misschien nog erger van angstzeik. Mijn grootste nachtmerrie kreeg ik na een onschuldige uitzending van ‘Geef nooit op’. Ik was een jaar of 5 en keek samen met mijn oudere broer en zus naar het programma. Desbetreffende aflevering ging over een of andere Zorro die werd opgesloten in een kledingkast. Vanaf dat moment durfde ik jaren niet te slapen voordat ik in mijn kast had gekeken.

> Lees ook: 10x waar een moeder wakker van ligt.

Zorro MinionEen andere nachtmerrie is de ‘achtervolging’. Overal waar ik was zat er een enorme broccoli achter mij aan. Of het nou op de wc, school, sport of thuis was de broccoli zat altijd achter mij aan.

Nachtmerries kunnen overal vandaan komen. Het zegt niet altijd direct wat. Wat zijn de ergste nachtmerries van jouw kleintjes?

Volgens onderzoek zijn deze 10 nachtmerries de meest voorkomende (niet alleen voor kinderen):

1. Natuurrampen

Jij staat op een onbewoond eiland in de Atlantische Oceaan en opeens breekt de hel los. Regen, wind, tornado’s en er is niemand in de buurt die je kan helpen…

2. Overleden mensen zien

Geen toelichting nodig.

3. Belangrijke gebeurtenissen missen

Je hebt vandaag je toets van rekenen. Een hele belangrijke want deze toets bepaald of je naar groep 5 mag. Je stapt op je fiets en je blijft fietsen en fietsen maar komt niet vooruit…

4. Naakt zijn

Dansen, lekker dansen. Eindelijk een avondje vrij van de kleine en van je man. Je kijkt om je heen en je geniet enorm. Je krijgt aandacht van mannen en je maakt daar een beetje misbruik van. Opeens gebeurd er een ramp scenario, je kleren verdwijnen en de deuren raken op slot. Jij staat daar tussen alle mannen, NAAKT!

5. Uitvallende tanden

Auw, auw, auw……

6. Gewond raken

Gewond raken op de domste manieren, alles kan in je nachtmerrie. Vallen van een gebouw van 1204 meter hoor, aangereden worden door een fietsende hert, struikelen over een zandkorrel.

7. Scheiden

Zeker niet in alle gevallen een nachtmerrie. Jouw kindje kan dit ook overkomen. Wanneer jij een zeldzame ruzie hebt met je geliefde kan het zijn dat jullie kleine hier een nachtmerrie over krijgt. Een nachtmerrie dat jullie op een horror manier uit elkaar gaan.

8. Opgesloten raken

Opgesloten raken en niet meer weg kunnen. Vaak is deze nachtmerrie in combinatie met plassen. Jij moet zo nodig naar de wc maar het kan niet, je zit opgesloten. Na uren wachten kan je het niet meer houden en ga je in een hoekje staan van de opgesloten ruimte. Je laat het lopen. Wat je niet weet is dat je het in bed ook laat lopen.

9. Vallen

Bij alles wat je doet val je om. Je kan niet meer op je benen staan en iedereen lacht je uit. Kaboem… Daar lig je weer.

10. Achtervolgt worden

Tja, wat zal ik hier over zeggen… BROCCOLI!!!!!!

Welke bijzondere ervaringen en verhalen heb jij over nachtmerries?

Beeld: Stockfresh

Reacties
  • Toen ik 7 was ooit een film gezien waarin bijen mensen aanvallen! Kan er nu nog over dromen. Heb er overigens ook nog een fobie voor bijen en wespen aan overgehouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen