Waar ben je naar opzoek?

Tips voor de Kinderboekenweek

3 minuten lezen Claudia Verhey
Tips voor de Kinderboekenweek

Deze week is het Kinderboekenweek, een fenomeen wat iedereen wel kent. Het thema van dit jaar is “Raar, maar waar”. Overal in het land, op scholen en in boekenwinkels en bibliotheken worden leuke activiteiten rond dit thema georganiseerd.

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek, die woensdag is gestart, is het Kinderzwerfboekdag. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en zij roept iedereen op om de boekenkast in te duiken en deze om te spitten om te kijken of er nog leuke kinderboeken in staan die je zelf niet meer leest en een nieuw leven gunt. Ook scholen en (maatschappelijke) organisaties kunnen meedoen.

Hoe werkt het?

Een kinderzwerfboek is een kinderboek met een zwerfsticker op de voorkant. Ze zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je geeft de boeken door, laat ze achter op school, in een ziekenhuis, wachtkamer, winkel, trein, bus, Kinderzwerfboek-station etc. De afgelopen jaren zijn al meer dan een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Zo kunnen alle kinderen genieten van een goed boek!

Hoe kom ik aan de stickers?

Zwerfstickers kun je heel eenvoudig aanvragen via de site www.kinderzwerfboek.nl. De stickers plak je op het boek (een aan de binnenkant en een op de voorkant), en op de sticker aan de binnenkant kan je nog een zwerfcode invoeren (als je een account aan hebt gemaakt op de site). Met de zwerfcode kan je volgen waar je boek allemaal heen zwerft!

Drie leuke tips om je boek uit zwerven te sturen

  1. Stop je zwerfboek in een kinderfietstas op het schoolplein.
  2. Laat het zwerfboek achter op de kinderopvang.
  3. Laat het zwerfboek liggen in de bus of in de trein.

Natuurlijk kan je het boek ook naar een zogenaamd zwerfstation brengen. Op de site kun je vinden waar die stations zijn.

Andere leuke tips voor de Kinderboekenweek

Tot slot nog een paar leuke leestips voor de kleintjes; hier thuis zijn ze erg populair!

>> Hier vind je nog meer leuke voorleesboeken: 20x leuke voorleesboeken.

Verkeerde sokken (Youp van’t Hek)

Sam vindt het maar stom. Iedereen heeft altijd maar twee dezelfde sokken aan. Suf en saai en stom vindt hij het. Op een dag komt Sam in de klas met twee verschillende, verkeerde sokken. En wat er dan gebeurt…

Verkeerde sokken

Mama Kwijt (Chris Haughton)

Een kleine uil is uit zijn nest gekukeld omdat hij in slaap viel, en nu is hij zijn mama kwijt. De vriendjes in het bos helpen hem zijn mama te zoeken. Mooie illustraties, in 2012 Prentenboek van het jaar. Van dezelfde auteur is er ook nog Stoute Hond, ook een erg leuk boek.

Mama Kwijt

De prinses en de pakjes (Caryl Hart & Sarah Warburton)

Dit boek gaat over een prinsesje dat nogal verwend is. Op een dag is ze jarig, en de koning slooft zich uit om voor haar heeeeeeeel veel cadeautjes te kopen. Maar dan gaat er iets mis…. Op rijm geschreven, leest voor papa en mama daarom ook lekker weg.

De prinses en de pakjes

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio

De kleine krokodil krijgt iedere dag bananen, daar wordt hij groot en sterk van. Op een dag heeft hij daar geen zin meer in; hij wil een kindje eten. Papa en mama krokodil weten niet meer wat ze moeten doen… Wat nu? Leuk boek om met stemmetjes te lezen.

Ik zou wel een kindje lusten

De Gruffalo – Julia Donaldson

Een op rijm geschreven boek over een moedige en slimme muis. Zou de Gruffalo echt bestaan? Lees het boek en je weet het. Papa en mama’s favoriete voorleesboek hier, de kleintjes doen namelijk lekker mee!

De Gruffalo

Mijn huis

Ga mee met Luca op reis door haar huis! Dit boek met foto’s laat zien wat er allemaal in haar huis te vinden is.

Mijn huis

Veel zwerfplezier!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen