Waar ben je naar opzoek?

Tips gevraagd: op rondreis met een peuter!

1 minuut lezen Janneke Lievaart
Tips gevraagd: op rondreis met een peuter!

Tips gevraagd: op rondreis met een peuter

Over precies vier maanden gaan we op reis. Vriendlief, mijn dochtertje van dan 21 maanden en ik. Een grote reis van twee maanden door Australië. Om eerlijk te zijn, schrok ik een beetje toen ik me dit realiseerde. Vier maanden om nog alles te regelen. Aan de ene kant best veel tijd, maar aan de andere kant zullen de komende maanden omvliegen met werk, kind, huishouden, feestdagen, en de rest.

De reis (vluchten, hotelovernachtingen en de camper) is inmiddels helemaal geboekt en geregeld. We hebben bewust voor een reisadviseur gekozen omdat we door de bomen het bos niet meer zagen. Hij heeft een prachtig programma voor ons gemaakt zonder dat we moeten haasten. De ‘laid back’-cultuur willen we namelijk wel ten volste meemaken.

Ok, de grote lijnen zijn dus al getekend en wat nu?

Ik ben altijd de wat makkelijke reiziger geweest onder het mom ‘Paspoort mee, geld mee en we zien wel’. Want wat is nu het ergste dat kan gebeuren? Maar met zo’n grote reis en zo’n klein meisje wil ik mij dit keer wel goed voorbereiden. Niet dat ik later na een enorme blunder of een waardeloze ervaring van mensen te horen krijg; “Ja dûh, had je daar niet aan gedacht?!”

Er moet een plan komen

Maar wat moet ik dan nog allemaal regelen? Is er eigenlijk nog veel om te regelen? Waar moet ik rekening mee houden als ik met een klein meisje zo’n reis ga maken? Er schieten zoveel; ‘Ohja’s, dat moet ik ook nog doen/kopen/halen/vragen’ door mijn hoofd dat ik er wat onrustig van word. Ik heb een plan nodig voor de komende maanden. Ik moet me gaan inlezen wat ik nodig heb. Een lijstje maken. Ik ben goed in lijstjes maken. Ja, een lijstje is een goed plan. Geeft overzicht, rust en het is een plan.

Tips, verhalen, ervaringen, lijstjes, blogs en website tips zijn van harte welkom!

Reacties
 • Sanne zei

  Hi Janneke,

  wat leuk dat jullie dat gaan doen!
  Wij hebben afgelopen zomer met Hugo (3) en Alec (toen 1) 3 weken door Andalusië gereisd en dat was te gek. En ik ben het met Judith eens, niet teveel plannen en gewoon lekker genieten. Je vakantie zal anders zijn dan normaal, maar dit is juist ook weer erg leuk! Je gaat niet meer dagenlang stadjes bezoeken/lange hikes doen/doorzakken in cafeetjes/uitslapen 🙂 / etc etc, maar je gaat wel heel erg genieten van andere dingen. Wij reden vaak naar een andere bestemming tijdens slaapjes, lekker makkelijk. En doordat ze elke avond op dezelfde plek slapen zijn ze overal zo gewend. Het leuke is dat je op elke plek weer andere mensen leert kennen en Olivia waarschijnlijk ook heel veel vriendjes en vriendinnetjes zal ontmoeten om mee te spelen. En inderdaad, campings met zwembadjes zijn fijn 🙂 Oja, handig om als je ergens heengaat altijd wat speelgoed mee te hebben. Je weet nooit waar je belandt en dan heeft ze in ieder geval iets om mee te spelen. En wat eten betreft aten onze jongens gewoon wat de pot schafte en dat was in Spanje natuurlijk alleen maar lekker 🙂
  Superleuk, ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben! Als je meer tips wilt moeten jullie maar een keertje langskomen! Ben benieuwd hoe het met Olivia gaat!

 • Judith zei

  Wauw, wat een heerlijk plan!
  Toen onze dochter 2,5 jaar was zijn wij een maand met haar door Thailand gaan trekken. Een geweldige tijd!
  Mijn tip is vooral, geniet er van! Maak je niet te druk over dingen die je ‘moet’ zien en doen, en pas je reistempo aan. Wij zorgden er voor dat we altijd een overnachtingsadres met zwembad(je) hadden voor de nodige ontspanning en spetterpret. Een hele dag reizen kan best een keertje, maar don’t push it!
  Leg je er bij neer als je even een mindere dag hebt, thuis zijn peuters ook weleens dwars dus op reis ook 🙂
  Mijn ervaring is dat ons kleine meisje het overal naar haar zin had, zolang papa en mama maar bij haar waren. Het mooiste aan het reizen met kinderen vond/vind ik dat ze naar hele andere dingen kijken. Die mooie vlinder is toch veel leuker dan die oude tempel?
  In Australië hebben ze ook winkels dus maak je niet te druk om de voorbereidingen: kleding, een lievelingsknuffel en goede zonbescherming zijn het belangrijkste.
  Veel plezier alvast!

 • Wauw, te gek! Ik kan je niet echt advies geven maar heel veel plezier! Goeie uitdaging 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen