Waar ben je naar opzoek?

Review Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje

2 minuten lezen Sarina Wijkhuizen Sarina Wijkhuizen
Review Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje

Ik fiets ondertussen alweer wat jaartjes met Davy, mijn zoon, en dat vind ik heerlijk. Zeker omdat lopen me niet altijd goed afgaat is mijn fiets mijn redder in nood. Een tijdje geleden begon ons huidige fietsstoeltje wat kuren te krijgen; versleten en het werd tijd voor een nieuwe. Davy kan gelukkig al erg goed fietsen maar ik vind het toch prettig om een fietsstoeltje te hebben. Zeker als het nog donker is, heb ik hem liever achterop de fiets. Ik was dus toe aan een nieuwe! Voor Love2BeMama heb ik het Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje getest. In deze blog een review Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje.

Review Thule Yepp Nexxt Maxi

Toen ik wist dat ik dit fietsstoeltje mocht testen kon ik niet wachten tot hij binnen was. Toen hij met de post werd bezorgd, zijn we hem meteen gaan installeren. Dit begon al goed! De tekeningen zijn duidelijk en hij was in ongeveer 20 minuten op mijn fiets geïnstalleerd. Wel moest bij mij het zadel eraf om het systeem te kunnen monteren. Maar dat zorgt eigenlijk alleen maar dat hij er ook niet zomaar af gehaald kan worden. Hoewel de ontwerpers van de Yepp Maxi eigenlijk wel aan alle belangrijke punten hebben gedacht. Want het frame zit gemonteerd met een slotje. Zodat hij sowieso niet zomaar van je fiets gestolen kan worden.

Geen natte billen

Daarnaast is de Yepp Maxi van speciaal materiaal gemaakt. Dat houdt in dat onze engeltjes een stuk minder last hebben van natte billen. Het is namelijk niet van dat standaard plastic waar het water in blijft liggen. En er zit ook een vast ‘kussentje’ in waardoor je kindje evengoed heerlijk zit in dit zitje. Ook hebben ze de riempjes heel fijn bedacht; je kunt ze namelijk in hoogte verstellen, wat erg prettig is bij kindjes die groeien. Bij de andere zitjes liet ik de riempjes vaak los omdat ze te laag zaten. Nu zit hij weer veilig ingesnoerd en met de kinderbeveiliging op het slotje. Ze kunnen op deze manier niet zelf de riempjes losmaken. Al moest ik zelf wel even kijken hoe het werkt…

Voetbakjes

Verder is er ook aan de voetjes gedacht, ja waar hebben ze eigenlijk geen rekening mee gehouden? Er zitten niet alleen voetbakjes aan het zitje die ook weer in hoogte verstelbaar zijn en die veilig vast te zetten zijn met een ‘riempje’ ook zit er een beschermingskap langs de wielen zodat, wanneer ze per ongeluk toch hun voetjes los weten te krijgen, ze niet met hun voetjes tussen de spaken van de fiets kunnen komen. Daarnaast is dit kinderzitje ook geschikt voor wat langere kindjes, waardoor je dus extra lang kunt genieten van fietstochten met je kindje! 

Optimaal veilig

Al met al ben ik super blij met dit zitje, buiten dat ik hem dus mooi vind, is er dus ook aan alle veiligheidspunten gedacht die ik als ouder erg belangrijk vind. Op naar nog heel veel fijne fietstochten!

Het Thule Yepp Nexxt Maxi fietsstoeltje krijgt het Love2BeMama keurmerk!

Ben jij op zoek naar een nieuw fietsstoeltje? Dit fietsstoeltje is het kopen zeker waard. Wel is nog even belangrijk om te melden dat dit zitje geschikt is voor kindjes van 9 maanden tot ongeveer 6 jaar, met een gewicht van 9 tot 22 kilo.

Deze blog bevat affiliatelinks.
Lees ons advertentiebeleid voor meer info.

Sarina Wijkhuizen

Ik ben een enthousiaste jonge moeder van pas 26. Die altijd heel goed de combinatie kon vinden tussen fulltime werken en het moederschap en daar oprecht van genoot. Maar sinds maart 2019 thuis is komen te zitten met Acnes in mijn buik en dus gepromoveerd is tot thuisblijfmama. Mijn leven deel ik met Danny en sinds 2014 zijn wij ouders van Davy. Ook trotse eigenaars van viervoeter Boef. Ondanks dat ik thuis zit loopt mijn hoofd regelmatig over en door alles van mij af te bloggen blijft alle chaos netjes op een rijtje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen