Waar ben je naar opzoek?

Review Monopoly Millennials: geld maakt niet gelukkig!

2 minuten lezen gre Gre
Review Monopoly Millennials: geld maakt niet gelukkig!

Een studiedag van de leraren! Daar was ik wel even aan toe zo op de donderdag. Geen geren en gevlieg ‘s morgens vroeg en de tijd aan onszelf. Ook tijd om een nieuw spel uit te testen. Hierbij een review Monopoly Millennials

Een paar dagen geleden werden we verrast met een mooie spel: Monopoly Millennials. Het leuke aan dat de kinderen groter worden is dat we ook gewoon een spelletje kunnen spelen zonder dat het gelijk door de kamer vliegt of dat er iemand in de eerste twee minuten alweer boos wegloopt. 

Review Monopoly Millennials: geld maakt niet gelukkig

Jelmer had op woensdag het spel al uitgepakt, bekeken en zich erin verdiept. Hij wist dus al een klein beetje wat de bedoeling van het spel was. Donderdagochtend kwam ik beneden en stond het spel al helemaal klaar. Uiteraard moest er meteen mee gespeeld worden. Mijn mijn, nog duffe hoofd, schoof ik erbij aan tafel om de handleiding te lezen. Al snel kwam ik erachter dat het bij Monopoly Millennials niet draait om geld maar om ervaringen.

Review Monopoly Millennials

Een korte uitleg:

De straten zijn nu bestemmingen geworden. Deze kun je kopen als je er als eerste op komt te staan. Komt er iemand op jouw bestemming krijgen ze een ervaring fiche en jij ook. Een bestemming is ook een bepaald aantal punten aan ervaring waard. Aan het eind gaat het dus niet om wie het meeste geld heeft maar om de meeste ervaring.

Halverwege het spel had ik veel geld en werd ik al beetje blij maar uiteindelijk maakt geld dus niet gelukkig maar wel je ervaringen en ontdekkingen. In het spel maar ook in het echte leven. Ook kwam ik er achter dat mijn kinderen in eerste instantie erg gefocust waren op het meeste geld zoals bij traditionele monopoly.

Lees ook: Review gezelschapsspel In een handomdraai

Review Monopoly Millennials

Ervaringen opdoen

De winnaar is dus uiteindelijk degene met de meeste ervaringspunten en niet met het meeste geld…

Heerlijk zo’n studiedag beginnen met een spelletje zonder tablets, mobieltjes of televisie. En iedereen heeft plezier en mama hoeft geen politieagent te spelen of brandjes tussen de kinderen te blussen. Zonder mama kunnen ze het spel ook prima spelen. Hij staat alweer klaar op tafel voor een volgend potje. 

Het spel is te spelen vanaf 8+ maar mijn dochter Chris van net 7 jaar kan ook goed meespelen. Ze kan niet zelf de kaartjes lezen maar er zijn genoeg anderen die dat voor haar kunnen doen.

Monopoly Millennials: ik zeg een heerlijk gezellig spel om samen te spelen!

Review Monopoly Millennials

Gre
Gre

Hoi ik ben Gré, alleenstaande moeder van 5 kinderen in de leeftijd 12, 10, 9, 7 en een kleintje van bijna 1 jaar. De oudste 4 kinderen hebben dezelfde vader en we hebben gelukkig een goeie flexibele omgangsregeling.

Naast thuisblijfmoeder zijn, doe ik 1 à 2 dagdelen vrijwilligerswerk wat ik met ontzettend veel plezier doe.We leven op minima niveau maar met een beetje creativiteit is dat goed te doen. Je kunt mij ook volgen op Instagram!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen