Waar ben je naar opzoek?

Review: gezelschapsspel Bank Attack

2 minuten lezen cristel_lenssen Cristel Lenssen
Review: gezelschapsspel Bank Attack

Wow, als nieuwbakken lid van Love2BeMama val ik meteen met mijn neus in de boter want we mogen meteen iets gaan reviewen; het gezelschapsspel Bank Attack. Ik ben geen knutselmama, dit heb je in mijn eerste blog al kunnen lezen. Maar spelletjes spelen, dat is meer mijn ding.

Geen spelbord maar een kluis: gezelschapsspel Bank Attack

Op een druilerige studiedag kregen we het pakketje geleverd. Wat wil een mama nog meer?! Het spel, genaamd ‘Bank Attack’ lijkt op het eerste oog al niet op een standaard spel. Dit maakt het voor mij, maar ook voor mijn kind al meteen aantrekkelijk en spannend. Geen spelbord, geen kaartjes maar een kluis met goudstukken, briefgeld en gereedschappen. 

De beschrijving laat zich makkelijk lezen en na het plaatsen van de batterijen kunnen we aan de slag. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 personen en vanaf 7 jaar. Mijn 6-jarige kan het prima, zelfs mijn 3-jarige heeft (op haar manier en met hulp) meegespeeld op niveau 1. 

Het doel van het spel is om gezamenlijk de kluis te kraken, er is dus geen winnaar, maar door samen te werken kun je 50 miljoen verdienen en uiteindelijk de kluis kraken.

Lees ook: Review Monopoly Millennials: geld maakt niet gelukkig!

Teamspel

Dat maakt het spel in mijn ogen ook meteen superleuk. Het doel is om als team van 2, 3 of 4 spelers samen de kluis zo snel mogelijk te kraken. Zodra je de kluis aan zet hoor je een mysterieuze stem uitleggen dat de kluis gekraakt moet worden. Iedere speler kiest een personage; Hacker, Money Man, Lookout en Explosives Expert. Je kunt kiezen voor meerdere spelniveaus waarbij het sneller en moeilijker wordt. Ik heb voor nu alleen niveau 1 en 2 gespeeld en dit was prima te doen voor mijn zoon, ik denk dat de hogere niveaus voor hem nu wat te snel zijn. 

Een spannend spel

Tijdens het spel krijg je van de stem in de kluis / bank instructies, het ruilen, pakken geven of gebruiken van de gereedschappen door een personage. De gegeven commando’s moeten snel en correct uitgevoerd worden en naarmate het spel vordert komen de orders sneller, loeit het alarm harder en sneller en neemt de stress bij de spelers toe.

De bovenkant van de kluis komt omhoog waardoor er op het eind (mits goed gespeeld) de goudstukken eruit vallen en de kluis gekraakt is. Mijn zoon raakte er wel een tikkeltje hyper van, maar hij kon zijn concentratie wel heel goed vasthouden. Ook mama raakte aardig in de stress en vond het spannend. 

Lees ook: Review: Geen Ja Geen Nee bordspel

Samenvattend zijn we fan van het spel Bank Attack; het is spannend, snel, hectisch maar ontzettend leuk en het duurt niet te lang, binnen vijf a tien minuten ben je klaar en heb je de kluis gekraakt of verlies je door teveel gemaakte fouten. Sinds we het spel hebben gekregen is het elke dag tevoorschijn gehaald en hebben we meerdere potjes gespeeld. Ik heb al gehoord: “Mam, dit is mijn lievelingsspel vanaf nu”.

gezelschapsspel Bank Attack

Cristel Lenssen

Ik ben Cristel, getrouwd en mama van een zoon (juli 2013), een dochter (november 2016) en een vlindermeisje (op 3-6-15 stil geboren) Samen wonen we in een klein maar gezellig dorpje in Zuid-Limburg. Ik werk 3 dagen als zorgtrajectbegeleider in de ouderenzorg. Ik ben een gevoelige, onzekere, zorgame en sociale vrouw, moeder en vriendin. Met betrekking tot de kids heb ik de ruggengraat van een weekdier, en heb ik een heel groot gat in mijn hand. Ik ben altijd druk druk druk…met wat??? Uuhh met wat niet… Ik neem je graag mee in mijn leven als (loeder)moeder en alles daar bij hoort.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen