Waar ben je naar opzoek?

Pyjamaouders geven niet het goede voorbeeld

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pyjamaouders geven niet het goede voorbeeld

pyjamaouders

Waarschijnlijk heb je ze wel eens zien lopen; de pyajamouders. Dit zijn ouders die in pyjama op school verschijnen om hun kind af te zetten. Misschien ben je zelf wel een pyjamaouder. Helemaal niet erg zou je denken maar niets is minder waar. Volgens Gonnie Klein Rouweler, etiquette-expert bij Image Consultancy, zijn het kleine details die je kinderen later op gaan volgen. Volgens haar geef je een slecht voorbeeld!

Open brief

De pyjamaouder kwam in het nieuws toen een leraar op een Engelse basisschool er schoon genoeg van had dat er steeds meer ouders in hun pyjama op school verschenen. Ze zegt dat er zelfs ouders zijn die het presteren om in hun pyjama bij een kerstvoorstelling aan te schuiven. Kate Chrisholm, de leraar in kwestie, schreef een open brief aan de ouders waarin hij ze oproept om te stoppen met het slechte voorbeeld wat ze geven. Ze is het zat!

Geef het goede voorbeeld

Kate vindt dat ouders het goede voorbeeld moeten geven. Het voorbeeld wat ze nu geven, door in hun pyjama op school te verschijnen, is niet gepast en niet acceptabel. Je wil toch ook dat je kinderen verzorgd de deur uitgaan? Kinderen moeten voorbereid worden op hun volwassen leven. Ze vraagt zich af hoe je een kind iets aan kunt leren als je als ouders het goede voorbeeld niet geeft? Hier is ook mevrouw Klein Rouweler het mee eens.

Juf in pyjama

Verplaats je eens in de leerkracht. Je wil als ouder toch ook niet dat de leerkracht je zoon of dochter in pyjama ontvangt? Leraren zitten er ook niet op te wachten om met de in nachtkleding geklede ouders geconfronteerd te worden. Kinderen kunnen hier zelfs door gepest worden. Goed voorbeeld doet volgen!

Bron: Metronieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen