Waar ben je naar opzoek?

Peuter versus Supermarkt

2 minuten lezen Femke
Peuter versus Supermarkt

Naar de supermarkt met je peuter

Hilarisch vind ik het altijd, dit soort blogs.
Puur leedvermaak. Een feest der herkenning. En ook een beetje gedeelde smart? Juist! Halve smart.

Nu ik alleenstaande moeder ben ontkom ik er écht niet meer aan. Natuurlijk probeer ik nog steeds mijn supermarkt bezoekjes op zo een manier te plannen dat meneertje Peuter niet mee hoeft.
Maar als hij dan mee moet, dan gebeurt er dit:

“Nee, ik wil NIET in de kar zitten. Ik wil met de kleine kar. Met een vlaggetje!” Gevolgd door een klein driftbuitje.

Hallo Appie, hier zijn we weer! – *Zucht.

“Oeps! Sorry mevrouw dat meneer Peuter zwaardje aan het spelen is met een komkommer. Hij moet uw schappelijke kontje aangezien hebben voor een te temmen draak.”

Zeg sorry meneertje Peuter. Zeg sorry, NU!

“Mama? Ik lust kaas hè? Mag ik een plakje kaas? Mama, ik lust wel eieren hoor. Mag ik een ei hebben? Voelen dan? Zien? Ruiken? Aaien, misschien?”

Eenmaal thuis belandt meneer Peuter zijn uitgekauwde omelette du fromage in de prullenbak. Want; “Ik lust geen eieren!”. – Tsss… ineens, comediant!

– Tsjoe Tsjoe Wa’end door de schappen. In de hoop dat meneertje Peuter afgeleidt genoeg is om de snoepjes en chips over het hoofd te zien.

Check ‘Tsjoe Tsjoe Wa’ – Je snapt; genânt!

– Strijd in het koffieschap: “Maar Mama wil graag koffie.” pleit ik. “Mama, ik heb nú Dora koekjes nodig!”

*Driftbui the Sequel.

“Deze is veel lekkerder want er staan ‘Wing-wings’ (Minions) op!”

Het moment dat huismerk sap niet meer slaagt voor de smaaktest.

Nadat meneertje Peuter de boodschappen zorgvuldig op de band heeft gelegd (Lees: gesmeten.) leg IK het beurtbalkje neer. – “Oh shit!”

*The return of the Driftbui.

– De volgende klant legt zijn boodschappen neer op de band van meneertje P. Hoe durft ‘ie? – Ik snap het ook niet!

*Driftbui to the Max!

“Hallo kassa juffrouw, kunt u misschien ook de knuffels van meneertje Peuter scannen en mag hij ze dan ook net-als-of betalen?”

Toegegeven: SMELT-momentje!

Eenmaal thuis kom ik er achter dat de broccoli een paar hapjes mist, meneertje Peuter had ineens zó een ‘hommer’. Ook ontdek ik dat ik de belangrijkste boodschappen ben vergeten. Dat wordt een dagje vegen met keukenrol….

Maar, uiteindelijk weet ik dat het, het allemaal waard is geweest als meneertje Peuter zich thuis tegen mij aan drukt en zegt: “Dat was gezellig hè Mam? Samen boodschappen doen!”
En dan weet ik volgende keer is het gewoon weer: “Hallo Appie, hier zijn we weer!”

Ik ben onwijs benieuwd naar jullie ervaringen! 🙂

Tot snel,
liefs Femke

Reacties
 • Nicole zei

  Leuk geschreven Femke. Die tijd heb ik gelukkig gehad met Lynn 🙂

  • Femke zei

   Hahaha! Herken je ‘m er een beetje in?! 😉
   Hahahaha Lynn is zich aan het voorbereiden op de puberteit 😛

 • Debbie zei

  Mama: kom snel ik ben wat vergeten in de supermarkt, dan doen we ie er het snelste bij de kassa is! Peuter 3,5: ja doen we! Oke zucht kassa in zicht, boodschappen op de band! Peuter spoorloos! Shit! Ik roep 1 keer hard Door de supermarkt zijn naam met het schaamrood op de kaken. Geen reactie! Er komt een vrouw achter me staan van Turkse afkomst en ziet me zoeken met me ogen Door de winkel. Ze tikt me aan en zegt in gebrekkig ned: jou kind staat bij sinaasappel automaat! Met stoom uit me oren loop ik er heen,heeft mnr een 2 liter fles vers geperste jus d Orange even zelf geperst! Overal zat verse jus! Ze jas, ze handen, de vloer. Hij mocht van mij de fles niet hebben,dus met schaamrood op me wangen die fles laten staan en mnr de peuter aan ze capuchon mee genomen terwijl mnr een ontzettende driftbui kreeg en de hele supermarkt hoorde Hoe stom ik wel niet was! Puf zucht steun! Zo herkenbaar jou verhaal fem

  • Femke zei

   Is het heel erg als ik er stiekem bij had willen zijn? Hahahaha. Je schaamt je dood op zo een moment. Kun je er nu wel om lachen?

 • Mandy Kolk zei

  Zolang ik mijn dochter maar laat rijden met het karretje van de Appie of haar een chocoladebroodje beloof in de Lidl is er niks aan de hand, hihi!!

 • Rianne zei

  Heel herkenbaar! Met mijn dochter gaat het vrijwel hetzelfde.. Mis alleen het gedeelte dat als er wat uit de schappen de kar in moet ze alles moet vasthouden of het zelf in de kar wil stoppen. Vooral als ze weet dat iets voor haar is, dan wil ze het helemaal zelf vasthouden. Vaak komt het er op neer ( eigenlijk altijd), dat alles op de grond beland. Om dit te voorkomen, en vooral met de kwetsbare spullen, beland het vaak rechtstreeks in de kar. Dit loopt natuurlijk uit op een driftbui van gillen en krijsen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen