Waar ben je naar opzoek?

Peuter Slaapproblemen. Help, wie nog meer?!

3 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Peuter Slaapproblemen. Help, wie nog meer?!

Ja. Ik ben wakker sinds 04.00u. Ik sliep zo lekker!! Zo vast. Zo diep. Zo had ik nog wel heel even door kunnen en willen slapen. Totdat zoonlief alweer besloot dat het tijd was… Een por van manlief (bedankt hé!) was voldoende.

F*&^%ng 04.00uur!!!!!!!! 😡

“Ga slapen”, en terug leggen, was voldoende. Zelf slapen, doe ik dan helaas niet meer. Bijna was ik weer weg gezonken. Bijna. Maar nee. Klokslag 05.00 uur stond hij er weer. “Ga slapen”, zei ik boos. “Foei!” terwijl ik hem weer terug legde. En het was voldoende. Wonderlijk genoeg. Helaas, niet voor mij. Frustratie.

Lees ook: 5 tips om je kind beter te laten slapen

Twee Nurofen per dag

Vind je het gek dat ik elke dag leef op twee Nurofen capsules (400mg per stuk). Is het gek dat ik elke dag hoofdpijn heb. Elke. Dag! Word het zo ongelofelijk spuugzat. Geef mijn portie maar aan Fikkie. Nu kan ik morgen uitslapen, want zoonlief gaat naar de gastouder… en wordt daar gedropt door manlief. Maar dan nog. Dit kan voor niemand goed zijn.

Leuke is ook: de nachten dat hij eens niet wakker wordt tussendoor. Ze zijn op een hand te tellen. Dan nog. Slaapt hij door? Ik word automatisch wakker op die tijdstippen dat hij anders wakker wordt…. Stomme k%%#^t biologische klok. Opzouten!  Ik kan het wel even zonder doen alsjeblieft.

Alles in de kliko 😉

Als ik dan weer eens sjago uitval naar dochterlief die haar troep niet wil opruimen, en haar dreig alles in de kliko te gooien…… Als zij mij dan eens dreigt de politie te zullen vertellen wat mama net zei……., vind je het gek dat mij dat dan een heerlijk vooruitzicht lijkt. “Doe maar”, zeg ik dan. “Kan mama eindelijk eens slapen. Ik wil wel naar de gevangenis” 😝 “Heerlijk. Een schoon bed. Geen gehuil. Even helemaal niks.” Tuurlijk. Het zijn het grapjes. Dat vertel ik onze smurf ook. Maar met een kern van waarheid. Echt!  Zucht.

Ik wil slapen!

Het is nu bijna zes uur. Bijna tijd voor zoonlief om zich te melden. Heeft het nog nut dat ik nu ga slapen? Nope! Helemaal NIKS. Zinloos! Useless. Daarom schrijf ik het op dit vroege ochtenduur maar even van mij af.

Wakker sinds vier uur! Ik kan me niet herinneren wanneer de laatste nacht was dat ik meer dan 5 uur achter elkaar sliep 🙁 Dan zegt men dat slaap ‘overrated’ is, maar het is anders wel een hobby van mij… Nadeel is dat ik als ZZP’er altijd maar weer te laat mijn bed in duik. De uurtjes voor twaalven pak ik meestal niet. Als ik daar nu eens verandering in zou brengen, zou het wellicht schelen, maarja wanneer doe ik mijn werk dan? 😏

Lees ook: Waarom ga ik toch niet gewoon vroeger slapen?

Tot overmaat van ramp is het dan ook nog zulk depressief weer deze vakantie. En ja, dan doe je met slaapgebrek je best van iets negatiefs iets positiefs te maken… Maar soms… is de koek gewoon op!

Hopelijk slapen jullie wél! 

Peuter slaapproblemen tips?

Een tipje voor iedereen die ook een slechte slaper heeft: Het heeft mij serieus geholpen om op fora te zoeken naar een oplossing voor onze twee-jarige dreumes’ ‘onbewuste marteltechnieken’. Als ik dan lees dat er mensen zijn die door hun kleine terrorist om het uur uit hun slaap gehaald worden, dan mag ik nog in mijn handjes knijpen. Het gras is soms groener, maar het kan altijd erger. Kijk. Zo relativeer ik het dan weer. Bovenal, ik heb twee heerlijke gezonde kinderen waar ik volop van geniet. Meestal dan, want ‘s nachts… Dan wil ik gewoon slapen! Can you blame me?

Bron beeld: Pixabay

Reacties
  • Claudia zei

    Ik merk dat dit stuk alleen maar over jonge kinderen gaat… Ik heb 2 jongens van 5 en 4 jaar die elkaar midden in de nacht wakker maken en dan bij me kruipen. De ene keer heb ik het door en dan weer niet. Ik wordt gebroken wakker of door een paar tenen in mn dijen of een elleboog in mn gezicht. Natuurlijk leg /stuur ik ze terug wanneer ik er wakker van wordt , maar dan komt de volgende ramp, huilen of na 5 min terugkomen….Wordt er gek van…Iemand tips???? Een moeder die haar normale slaat terug wilt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen