Waar ben je naar opzoek?

Papa reageert anders op dochter dan op zoon

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Papa reageert anders op dochter dan op zoon

Er is weer eens een merkwaardig onderzoek gedaan. Onderzoekers van de Emory-universiteit in Arizona hebben het gedrag van 52 vaders onderzocht. Ze keken hierbij of vaders met een  peuterdochter anders met hun kind omgaan dan vaders met een peuterzoon.

De vaders kregen een kastje aan hun broekriem, dat op een week- en weekenddag op willekeurige momenten vijftig seconden een audio-opname maakte. En wat bleek? Vaders gaan anders om met dochters dan met zonen.

Zingen vs. stoeien

Met dochters praten vaders meer over emoties en ze zingen vaker een liedje voor hen. Met zonen wordt vaker gedanst of gestoeid, dus vaker fysiek gespeeld. Daarnaast gebruiken vaders als ze met hun zonen praten vaker woorden als ‘trots’ en ‘winnen. Bij dochters gebruikten ze vaker woorden die lichaamsdelen of woorden die met nummers of plaatsen te maken hebben.

Lees ook: Moeders ervaren meer stress dan vaders. Duhu!

Huilen

Misschien nog wel het opvallendste verschil tussen de omgang met dochters en zonen, is dat vaders vaker reageren als dochters huilen, dan wanneer zonen huilen. Volgens de onderzoekers is het goed om ons hiervan bewust te worden. “Ook al zijn de verschillen niet opzettelijk. Het is belangrijk om te erkennen dat vaders waarschijnlijk minder aandacht besteden aan de emotionele behoeften van hun zoon. Als zij dat wel doen, zou dit kunnen zorgen voor een grote ontwikkeling van empathie bij jongens.”

Merk jij het verschil?

Bron: Nu.nl

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen