Waar ben je naar opzoek?

Opwarming van de aarde tegengaan? Dè manier: minder kinderen krijgen!

1 minuut lezen Marian Alons
Opwarming van de aarde tegengaan? Dè manier: minder kinderen krijgen!

Wereldwijd doen we erg ons best om steeds milieuvriendelijker te leven. We recyclen onze afval, pakken vaker de fiets en eten minder vlees om zo onze ‘voetafdruk’ te verkleinen. Maar hoe goed onze pogingen ook zijn, we zouden nóg meer kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Die is wel ietsje persoonlijker: minder kinderen krijgen.

Lees ook: Milieubewuste menstruatieproducten worden steeds populairder

Dat concludeerden onderzoekers van de Lund University in Zweden. Ze zochten naar de meeste effectieve manier om de opwarming van de aarde te vertragen. Onderzoeker Kimberly Nicholas: “Ik wist dat een gevoelig onderwerp is om over te beginne. Het is ook niet mijn taak om keuzes voor mensen te maken, maar ik denk wel dat het mijn taak is om dit te onderzoeken en het eerlijk te laten zien.”

Er zijn 4 ‘high-impact’, levenskeuzes die van belang zijn om de CO2-uitstoot te verminderen:

1. Minder kinderen krijgen
2. Zonder auto leven
3. Vermijd vliegreizen
4. Vegetarisch eten.

Zelfs als je er ALLES aan doet om zo groen mogelijk te leven; je fietst naar je werk, je recyclet zo veel mogelijk, maar dat brengt niet zoveel verandering met zich mee als één van de 4 levenskeuzes, hierboven genoemd.

Lees ook: 5 tips om milieubewust te leven met kinderen

Van deze vier keuzes heeft het krijgen van minder kinderen echt de grootste impact. Veel meer impact. Eén kind minder betekent 58,6 ton CO2-uitstoot per jaar minder! PER JAAR! In een tijd waarin mensen langer leven dan ooit, is het goed te begrijpen hoe weinig mensen een groot verschil kunnen maken tegen de opwarming van de aarde.

Om te vergelijken

Als je voor één jaar zonder auto leeft, bespaar je 2,4 ton CO2-uitstoot per jaar! Dus een familie met 1 kind minder bereikt hetzelfde effect als 25 mensen die autoloos leven voor een jaar. Als vliegreizen worden vermeden bespaart dat zo’n 1,6 ton CO2-uitstoot en een vegetarisch dieet ‘slechts’ 0,8 CO2-uitstoot.

De beste en snelste manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan is dus echt het verminderen van het aantal mensen op aarde, oftewel het verminderen van het krijgen van minimensjes.

Zou jij overwegen om niet (nog) een kind te nemen als het beter is voor het milieu?

Bron: Scarymommy   – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

 

Reacties
  • matilda zei

    Heb geen biologische kinderen en zal ze ook nooit hebben. Dit hele CO2 gedoe komt bij mij alleen al goed van toepassing. Is een WIN WIN situatie. Ik help liever kinderen zoals pleegkinderen of open adopties van kinderen. En probeer aan hen het stokje van reality, wees een realist, door te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen