Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek bevestigt: een tweede kind is lastiger dan de eerste

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Onderzoek bevestigt: een tweede kind is lastiger dan de eerste

Als je een eerste kind krijgt weet je niet wat je overkomt. Er gaat een wereld voor je open. Je zou denken dat het krijgen van een tweede kind dan makkelijker is. Niets is minder waar; er gaat weer een wereld voor je open en je hebt moeite om je planning smooth in elkaar over te laten lopen. Ook als ze ouder worden is een tweede kind écht anders dan het eerste kind. Het tweede kind stelt je geduld meer op de proef dan je eerste kind… Uit onderzoek blijkt: tweede kind lastiger dan eerste!

Ondeugender gedrag

Tweede kinderen zijn ook een stuk ondeugender en doen vaker dingen expres. Om je uit te testen. Dingen die een eerste kind niet zou doen. Wanneer je ‘nee’ hebt gezegd het nog een keer doen, speelgoed afpakken en zand van je planten eten. Dit gedrag vertoont een tweede kind.

Lees ook: Een tweede kindje? Wat als je partner dat niet wil?

Als je denkt dat dit een fabeltje is dan kom je van de koude kermis thuis; Massachusetts Institute of Technology heeft hier onderzoek naar gedaan en bevestigt dat een tweede kind echt een stuk lastiger is.

Lees ook: Het tweede kind rustiger dan de eerste? Ik dacht het niet!

Rebels gedrag

Tweede kinderen zijn ook rebels en je moet vaker ‘nee’ zeggen. Ook komen ze sneller in de problemen met hun uitdagende gedrag. Tweede kinderen hebben tot 40 procent meer kans om de wet te overtreden dan hun voorganger.

Volgens de onderzoekers zou dit komen omdat ouders bij een tweede kind minder tijd en aandacht hebben dan hun eerste kind.

Sociaal en sneller zelfstandig

Maar… tweede kinderen daarentegen zijn ook creatiever, sneller zelfstandig, zijn sociale personen en vaak populair in de klas. Het is dus niet allemaal negatief en een tweede kind is net zo leuk als een eerste kind. Het is voor de ouders alleen meer een uitdaging.

Bron: Trendnieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Feestje

Prinsessen kinderfeestje: de gids voor het perfecte feestje

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen