Waar ben je naar opzoek?

Jouw kind zit in de generatie Linksters

1 minuut lezen Marian Alons
Jouw kind zit in de generatie Linksters

De allernieuwste generatie heeft een naam gekregen: de Linksters. Zij zijn in de periode geboren na 2002, midden in de technische wereld en hebben geen idee dat er ooit een leven bestond zonder internet. Zij hebben een link met alles door het wereldwijde web en worden daarom de Linksters genoemd.

De kinderen die na 2002 zijn geboren ontdekken de wereld op tablets, smartphones en via televisie. Vaak staan ze al vanaf het begin van hun prille leventje op Facebook. De kinderen die een generatie ouder zijn, de Millennials, die geboren zijn tussen 1980 en 2002, weten vaak nog wel van een wereld zonder al die sociale media. Zij hebben de opkomst van het internet meegemaakt en kennen vaak ook nog het inbellen en de daarbijbehorende, typische inbelgeluidjes.

Lees ook: Vloek van de smartphones

Voor een Linkster, iemand die dus na 2002 is geboren, is het onvoorstelbaar dat we vroeger niet konden internetten en bellen tegelijk. De jeugd van tegenwoordig groeit op in een wereld vol sociale media, waar ook veel sociale druk bij komt kijken. Volgens generatiedeskundige Meagan Johnson is het mogelijk dat onze huidige kinderen, of nog een generatie verder, het papieren boek niet meer kent of niet meer met de hand kan schrijven.

Tolerante generatie

De ‘vroegere’ jeugdigen, de Millennials werden opgevoed in een zeer tolerante generatie. Toch zullen de Linksters dit nog weer overtreffen. Zij worden opgevoed in een zeer ruimdenkende generatie en zullen het leven met verschillende leefstijlen naar een nieuw niveau tillen.

Hoe worden jullie kinderen opgevoed? Weten zij wat een papieren boek is?

Bron: The Independent                        Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen