Waar ben je naar opzoek?

Een nieuwe doorstart voor Love2BeMama!

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een nieuwe doorstart voor Love2BeMama!

Misschien was het je al opgevallen: het was stil op Love2BeMama. Op 8 november zijn wij verhuisd en ik kon daarna niet de tijd en zin vinden om mijn werkzaamheden voor Love2BeMama op te pakken. Ik was ontzettend moe (zo’n verhuizing put je uit) en zat ook een beetje in een crisis: wat wil ik met mijn blog? Wonend in een nieuw huis, een nieuwe omgeving, kinderen die ouder worden en nadenkend over mijzelf, het moederschap het leven kwam ik tot de conclusie: ik wil verder want mijn werk is té leuk maar het moet dan wel anders…

Concurentiestrijd

Toen ik begon met Love2BeMama wilde ik het niet alleen hebben over de roze wolk van het moederschap. Want die roze wolk heb ik echt niet altijd ervaren. Ook wilde ik discussies aangaan en onderwerpen ter sprake brengen waar (het liefst) nog nooit iemand van gehoord had. Na een aantal jaren volgden er meer blogs en was de concurrentiestrijd groot. Wie haalde de meeste views? Wie sneed een onderwerp aan waar men helemaal LOS op ging in de reacties? Welke blogpost zorgde voor de grootste onderlinge strijd tussen moeders?

Love2BeMama deed daar soms ook echt aan mee. Want we moesten natuurlijk wel gezien worden. De laatste maanden werd het sfeertje op Love2BeMama ook wat anders.  Uit de reacties proefde ik dat moeders er klaar mee waren en discussie moe zijn. En eigenlijk was ik dat zelf ook. Ik poste op Love2BeMama ook zoveel mogelijk content maar was het nog wel kwalitatieve content? Ging ik mijn doel niet voorbij?

En dan?

En zo kom je op het punt dat je het even niet meer weet. Doe ik het nog goed? Is dit wat ik wil? Ik heb zo’n grote groep volgers maar ik verlies alleen maar volgers door hetgeen wat ik doe. De plank sla ik dan compleet mis!

Ik ben kritisch gaan kijken naar mijzelf, mijn blog en de reacties van jullie. Aan de hand daarvan ben ik gaan nadenken over een nieuwe ‘start’ voor Love2BeMama. Want één ding weet ik zeker: wat ik doe wil ik blijven doen. Bloggen, vloggen, actief zijn op Social Media en moeders bereiken. Maar vanaf nu slaan wij een nieuwe weg in. We willen uit de negatieve spiraal komen. Moeders zijn vaak al zo onzeker, waarom zou Love2BeMama ze nog meer naar beneden halen met wat er gepost wordt? Ik heb juist zo’n groot bereik en ik kan zoveel mooie dingen bereiken en moeders inspireren, motiveren en ‘upliften’.

Een nieuwe missie, een nieuwe start!

Uit ervaring weet ik dat moeders heel onzeker kunnen zijn. Anno 2018 gebeurd er online zoveel en heerst er vaak een heuse strijd tussen moeders. Want achter je computer ben je lekker anoniem en dan kun je toch typen wat je wilt? Hierdoor gaan moeders zich nog onzekerder voelen. In plaats van elkaar te helpen maken moeders elkaar online ‘af’. Daar wil ik niet (meer) aan meedoen. Op Love2BeMama wil ik voor moeders (to be) een veilige plek creëren waar ze eerlijke info vinden, hun verhaal kunnen delen en waar vrouwen zoals jij en ik een GOED gevoel krijgen. Ik wil niet meer de bekende ‘borst-fles discussie’ posten om moeders bewust tegen elkaar op te zetten, reacties uit te lokken en daardoor views te halen. Dat wil overigens niet zeggen dat we er niet meer over schrijven, maar dat we wel schrijven vanuit een andere insteek. 

Ik wil een platform zijn waar ik moeders (to be) hulp kan bieden, waar iedereen aardig en respectvol is voor elkaar, waar gezelligheid is, waar je mede moeders vindt, vriendinnen kunt worden, elkaar de hand toe kunt steken, van elkaar kunt leren. Een plek met peptalk en humor, inspirerende artikelen en tips en motiverende teksten. Een plek waar moeders zich thuis voelen en waar ze graag komen. Moeders wil ik het gevoel geven dat wat ze ook doen goed is. Elke moeder doet het op haar eigen manier. En dat is goed.

De missie van Love2BeMama is we moeders het gevoel willen geven dat ze SUPERMAMA’S zijn, dat ze de wereld aankunnen, dat ze ONMISBAAR zijn en dat wat ze doen GOED GENOEG is. Love2BeMama is een feelgood blog: een liefdevolle, bemoedigende, motiverende en positieve blog voor moeders (to be).

Wat gaat er veranderen op Love2BeMama?

We kunnen natuurlijk niet voorkomen dat er geen discussies ontstaan. Discussies zijn niet per definitie slecht. Maar we willen voorkomen dat moeders tegen elkaar in het harnas gaan. Een discussie mag zo lang we maar respectvol naar elkaar blijven en elkaars keuzes respecteren.

 • Ik ga zelf meer content creëren en schrijven. Inspirerende artikelen met mooi beeldmateriaal. Ik treed meer naar voren als blogger op mijn blog Love2BeMama.
 • Het Love2BeMama team wordt kleiner maar met goede, fijne en positieve bloggers.
 • Er wordt minder content geplaatst. We steken minder in op nieuwsitems en produceren meer eigen content. Dit betekent dat we niet dagelijks tien artikelen online kunnen gooien zoals we deden. Er wordt minimaal 1 artikel geplaatst en maximaal 3 artikelen.
 • Er worden nog steeds informatieve blogs geplaatst (door deskundigen).
 • Af en toe worden er nieuwsitems geplaatst waarvan wij denken dat dit voor jullie nuttig is.
 • Bloggers schrijven uit eigen ervaring. Hier kun je als moeder (to be) weer van leren en eruit halen wat jij belangrijk vindt. Iemand die schrijft uit eigen ervaring kan het niet fout doen. Respecteer deze moeder (to be) dus!
 • Relschoppers zijn niet meer welkom op Love2BeMama.
 • Het Clubhuis van Love2BeMama wordt actief ingezet omdat wij willen weten wat onze lezers, jij dus, willen. Daar spelen wij op in want we zijn er voor JULLIE! Word  lid van het Clubhuis en denk mee.
 • De huisstijl van Love2BeMama wordt de komende tijd een klein beetje aangepast.
 • Er komt wekelijks een WEEKOVERZICHT/FOTODAGBOEK online met foto’s, leuke tips en wat wij leuk vinden om te delen.
 • Om Love2BeMama draaiende te houden zijn er nog steeds betaalde samenwerkingen. Maar vanaf nu zijn wij onafhankelijk van een mediabureau, bepalen wij onze eigen koers en zetten wij advertenties positief in. We willen dat moeders (to be) zich goed voelen en ook dit nemen wij mee in de samenwerkingen die wij aangaan. Als wij uit #bodypositive willen uitdragen dan laten wij ons niet verbouwen door een plastische chirurg omdat we hier dan voor betaald krijgen.
 • We willen moeders inspireren en motiveren. Dat doen we niet alleen op de blog maar ook via brieven aan jou in je mailbox. Wil jij lid worden van onze mailinglist? Meld je dan aan en mis niks meer!

Wij van Love2BeMama zijn ook maar mensen. We doen ons best maar ook wij maken fouten. Met Love2BeMama wil ik in ieder geval de beste versie van mijzelf zijn dus ik ga daar keihard aan werken! Op naar een nieuwe doorstart 🥂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Dat heb je goed op een rijtje gekregen.
  Ik herken veel en kan je motivatie goed volgen

 • Roelina zei

  Heel mooi! Ik houd ook niet zo van die strijd. Kritisch zijn is niet erg, maar laat erbij elkaar in de waarde. Ven benieuwd naar de vernieuwing.

 • rachel zei

  wat een leuke en goede insteek meis, even lekker een frisse wind er doorheen 😀

 • Yolanda zei

  Mooi! Boodschap naar mijn hart. Succes!

 • Leonie zei

  Hoi Linda, Wat een enorm goede en moedige stap. Ik denk dat je juist door deze stap veel waardevoller wordt. Voor lezers maar ook voor adverteerders of andere partners. Zowel persoonlijk als vanuit mijn werk (bij rvg media & impact) zou ik soms willen dat meerdere bloggers meer bij zichzelf blijven, in plaats van de views voorop te stellen. Veel succes! Groetjes Leonie

  • Hoi Leonie, wat een super leuk berichtje. Dat doet mij erg goed! Ik zou graag binnenkort eens kijken wat we in 2018 voor elkaar kunnen betekenen. Ik hoop in ieder geval veel positiviteit uit te dragen 🙂

 • Nine zei

  Heel veel succes!! Klinkt goed!

 • Wat een mooie stap! Ik volgde love2bemama een hele tijd actief en reageerde veel. Mede door wat er hierboven aangehaald wordt, ben ik daar bewust mee gestopt. Ik was het gezeur een beetje zat:).

  Als affiliate marketeer snap ik dat commercieel belang ook altijd een rol speelt. Toch zie je bij veel blogs dat het doorslaat. Ik ben een half jaar geleden zelf mijn blog gestart, kleinschalig en hobbymatig. Mijn belangrijkste doel: anderen amuseren, helpen en misschien soms zelfs inspireren. Alles wat ik doe moet kloppen met mijn eigen gevoel, normen en waarden. Wat mooi dat jij besloten hebt dat dit een keerpunt is. Laat het een voorbeeld zijn voor alle andere blogs, die bewust de discussie opzoeken;).

  Enneuh, bij deze ga ik weer actief volgen en reageren;).

  • Bedankt voor je super lieve reactie. Ik hoop hiermee weer fris en fruitig ‘in de markt’ te staan en een inspiratiebron te zijn en worden voor andere moeders. Ik wil andere moeders vooral HELPEN. Toen ik zelf net moeder werd was ik daar zo naar op zoek. De ‘nood’ onder moeders is soms hoog.

 • Rozemarijn zei

  Wat leuk Linda….goede insteek. Ik lees ook wel eens van die discussies waar m’n tenen krom van gaan staan….en waarom! Waarom reageren mensen soms zo bot / boos op elkaar…. gebeurt al genoeg in de wereld….wees kritisch maar verlies nooit het respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen