Waar ben je naar opzoek?

Ben even niet beschikbaar… Time-out!

1 minuut lezen Esmee
Ben even niet beschikbaar… Time-out!

Het is vrijdagavond. Het weekend is begonnen! Rust en samen genieten met mijn gezin, maar dan zie ik in de agenda dat het hele weekend vol gepland is. De stress vliegt me aan. Ik voel me benauwd worden…

Help!

Sociaal netwerk

We hebben een grote vriendenkring en genieten van uitjes; verjaardagen, uit eten, weekendje weg, enzovoort. Als er een uitnodiging komt, zetten we het in de agenda. Nu schrik ik zoveel te hebben staan. Natuurlijk zal het allemaal gezellig worden, maar waar heb ik dan die pas op de plaats, waar ik zo goed op moet letten voor een juiste balans?

Lees ook: De burn-out; ik ben opgebrand!

Verwachtingen en loyaliteit

Op hetzelfde moment dat het me aanvliegt, weet ik ook direct wie de schuldige is… Dat ben ik zelf. Naast het feit dat ik het gewoon ook leuk vind allemaal, is mijn loyaliteit zo groot. Op alle vlakken… Werk, vrienden en familie. Een hele goede eigenschap op zich, maar ik word er echt verdrietig en boos van soms. De verwachting van de ander dat diegene er ook zo’n zin in heeft of er al vanuit gaat. Mijn schuldgevoel dat ik krijg al op het moment dat ik eigenlijk niet wil gaan… pfff, tijd voor een andere ik?

Time-out

Nee zeggen of een Time-out?

In deze nare stemming door het schuldgevoel, denk ik: “Was ik maar wat egoïstischer!” “NEE, IK WIL NIET! IK GA NIET! ZOEK HET UIT!” Maar ja, zo ben ik niet. Toch moet ik die rust proberen te pakken. Wat ik wel zie zitten, doe ik… voor alle andere zaken ben ik gewoon even niet beschikbaar om aan mezelf te denken.

Lees ook: 5 tips voor moeders met stress

Waar word ik gelukkig van?

De zaterdagochtend heb ik ontspannen een film gekeken met mijn kinderen. Ik heb besloten me niet meer druk te maken wat anderen vinden. Door de nieuwe energie en besef hoe rot ik me gisteravond voelde. Het zal niet in één dag lukken, maar ik heb gelukkig het positieve karakter elke dag opnieuw te beginnen! Op dat karakter ben ik trots, ook al maakt het me soms lastig!!

Hoe gaan jullie om met teveel afspraken? Laat hieronder je reactie achter.

Bron beeld: eigen materiaal en Pixabay

Reacties
 • Diana zei

  Pittig een burn out. Hoop dat je gauw je balans vind…! Ik denk dat het voor mij al scheelt dat wij van ongeveer mei tot september bijna ieder weekend gaan varen dus ik de agenda niet vol kan plannen. Daarnaast 1 weekend werk per maand.

 • Linda zei

  Ik heb geen gezin, maar dit is zo herkenbaar. Ik vind het ook heel lastig, en loop daar vaak tegen aan. Goed dat je toch voor jezelf kiest, dat is belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen