Waar ben je naar opzoek?

Wat staat er bij ons op de commode?

3 minuten lezen Renate Smit
Wat staat er bij ons op de commode?

De commode is nog steeds een centrale plek in onze ‘babykamer’ die je inmiddels geen babykamer meer kunt noemen. Het wordt steeds een beetje meer omgetoverd tot een peuterkamer want onze peuter is met haar 2,5 jaar echt geen baby meer. Het ledikantje staat er nog steeds maar helaas heeft ze ontdekt dat ze uit bed kan klimmen. Help! (iemand tips?) Tijd voor een peuterbed? Dat hebben die andere twee nooit gedaan… En middagdutjes doen, daar heeft ze ook geen zin meer in. Toch staat de ‘babykamer’ er nog inclusief de commode.

Bij ons op de commode

De commode wordt bij ons nog steeds gebruikt. Ik vind het nog reuze handig om onze peuter op te verschonen en aan- en uit te kleden. Ik vind het nog wel gezellig die commode. Inmiddels wordt hij ook gebruikt als speelgoedkast en voorraadkast voor de luiers en luierdoekjes. Op dit moment staan er nog maar een paar producten op onze commode die we graag gebruiken.

Petit&Jolie Baby producten

Ik vind het fijn dat er steeds meer producten op de markt komen die ‘puur natuur’ zijn. Een fijn idee dat ik mijn kinderen niet belast met allemaal ingrediënten die nergens voor nodig zijn. Als het niet hoeft, liever niet…
Natuurlijk zijn we er allemaal groot mee geworden maar anno 2015 kan dat ook anders. Het nadeel is dat je er wel meer voor betaald.

De natuurlijke babyverzorging (en voor kinderen) van Petit&Jolie vind ik op dit moment een heel fijn product. Het bevat géén synthetische ingrediënten (want dat is nergens voor nodig). Het is gemaakt van ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong en als het even kan ook nog van biologische landbouw. Er zitten 0% parabenen, synthetische conserveermiddelen, kleurstoffen en zeep in. En nog een voordeel; het is hypo-allergeen (uitgezonderd van de handzeep).

Het heerlijke pakket van Petit&Jolie wat ik opgestuurd kreeg is het basispakket. Dit bestaat uit: Baby Badolie, Baby Bodylotion, Baby Haar & Bodyshampoo, Baby Billencreme en handzeep. Maar er is ook nog een fijne Anti-Striae Olie voor mama.

Er zit geen sterk overheersende geur aan maar een subtiele geur. De producten worden gemaakt van oliën zoals abrikozen olie, amandel olie maar ook bijenwas, kokosolie, rozemarijn extract en vitamine E. Voor alle ingrediënten verwijs ik je door naar deze pagina.

Wist je dat de producten van Petit&Jolie ook bij Doutzen Kroes in de badkamer staan?

Bij ons op de commodePetit&Jolie

Tanden poetsen

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het poetsen van de tanden. Hoe vroeger je begint hoe minder drama het wordt (als je geluk hebt). Onze kinderen poetsen twee keer per dag hun tanden. De oudste twee hebben een elektrische tandenborstel tot ergernis van peuter want die wil ook poetsen met de elektrische tandenborstel. Daarom heeft ze nu haar eigen poetssetje. Met de Peppa Pig poetsset wordt tandenpoetsen leuk! Dit setje kan mijn dochter ook meenemen als ze uit logeren gaat. Ze heeft dan haar eigen drinkbeker, tandenborstel en tandpasta.

>> Lees ook: Tips voor tandenpoetsdrama

Voorlezen is belangrijk

Voorleesmomentje; afsluiting van de dag

We lezen elke avond een verhaaltje voor. Meestal in het grote bed en dan aan alle drie tegelijkertijd. Maar sinds kort is onze peuter een échte peuter met een hele sterke eigen willetje die er niet mee akkoord gaat als ze niet persoonlijk wordt voorgelezen. Als ik haar naar haar eigen bedje breng wil ze dus nog een eigen boekje lezen.

Sinds kort ligt het nieuwste voorleesbundel van Woezel & Pip naast haar bed: Woezel & Pip samen spelen. Een heel mooi nieuw boek van Woezel & Pip en ik ben heel blij dat het Comic Sans lettertype uit het boek is verdwenen 😉

Voorleesboek Woezel & Pip

>> Lees ook: 20x leuke voorleesboeken

>> Lees ook: 10 gouden voorleestips

Reacties
 • jac zei

  Lattenbodem eruit halen en matras op de grond dan word het klimmen een stuk moeilijker…

 • Maai zei

  Misschien een tip voor je ledikantjes probleem. Onze peuter wil absoluut niet in groot bed maar toen hij gekke fratsen ging uithalen hebben we twee spijlen er uit gehaald. Dat werkt super 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen