Waar ben je naar opzoek?

Momenten waarop je borsten beginnen te lekken

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Momenten waarop je borsten beginnen te lekken

Hoera voor het toeschietreflex

Borstvoeding geven is een prachtig, natuurlijk gegeven en ook nog eens onwijs gezond voor je kind.

Het toeschietreflex

Bovenstaande statement zal ik niet ontkennen. Hoewel ik mijzelf ook bewust ben van de keerzijden die aan dit prachtige, natuurlijke kunstje van Moedertje Natuur kunnen zitten. Denk bijvoorbeeld aan clusterdagen, tepelkloven, spruwtepels, handkolven en mijn persoonlijke favoriet: een overactief toeschietreflex a.k.a. lektietjes, dus.

> Lees ook: 10 voordelen van borstvoeding

Wilt u daar melk bij?

Het toeschietreflex is een natuurlijke reactie van je borsten op je baby. Dit zorgt er namelijk voor dat de melk begint te stromen op het moment dat je kindje honger heeft. (Iets wat ik mijn wijnflessen overigens nog niet aan heb kunnen leren).

Maar het toeschietreflex bestaat er voor als je kindje honger heeft. EN op een tal van andere momenten die trouwens niet allemaal even handig zijn, kan ik je vertellen. Of elk moment ook daadwerkelijk wat met de baby te maken heeft weet ik ook nog niet zeker. Ja, het is fijn om te weten dat het toeschietreflex bij mijn zijn werk doet, maar ik kan op onderstaande momenten toch echt niets anders dan denken dat ik mijn koffie nog altijd zwart drink, dus al die extra melk (wat trouwens verloren gaat in mijn -met kussentjes gevulde- bh) is echt nergens voor nodig. Het zijn de momenten waarop mijn borsten beginnen met lekken, die trouwens niets met mijn hongerige kindje te maken hebben!

O joy…

1. Wanneer er een willekeurige baby begint te huilen of huilt.

Heel handig met een eenkennig babyneefje op visite en dat op mijn bh-loze dag. Hallo, schoon t-shirt!

2. Wanneer er een baby op de televisie huilt.

Ik bedoel; serieus!?

3. Op het schoolplein.

Want (zo moeten mijn borsten denken) die 100 schreeuwende kinderen willen vast een slokje melk.

4. Wanneer mijn tepel niet zo handig in mijn bh gepropt zit.

Nogmaals: Halloooo, schoon t-shirt!

5. Als ik in de drogisterij op de baby-afdeling loop.

Een vriendelijke reminder aan het feit dat ik inderdaad nieuwe zoogcompressen moest halen.

6. Als mijn man naar mijn borsten kijkt!

Best lastig, aangezien hij zich ook geen raad (en stiekem zo blij als een klein kind is) weet met de cupmaat die ik er bij heb gekregen. Gelukkig is er niets zo de-erotiserend als een straaltje moedermelk in het mannelijk oog. Hoewel het wel onwijs grappig is om te proberen.

7. Terwijl ik de babyfoto’s van mijn zoontje aan het bekijken ben.

(Let op: onze laatstgeboren telg is een meisje).

Waren mijn borsten maar zo actief toen hij nog een klein baby’tje was. Mosterd na de maaltijd…

8. Op het moment dat ik met mijn grote teen het bed in stap.

Natuurlijk in een schoon shirt die ik daarna –voor de duizendste keer op dezelfde dag- kan verschonen en noodgedwongen een voedings-bh en zoogkompressen onder het nieuwe exemplaar zal aantrekken.

Gewoon om te voorkomen dat ik midden in de nacht wakker wordt van twee natte plekken in het hoeslaken.

Wat is voor jou het meest ongemakkelijke ‘lek-momentje’ geweest? We zijn benieuwd.

Bron beeld: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Ik heb nog geen ongemakkelijke lekmomenten gehad, maar ik herken het wel. Ik hoef alleen maar aan mijn jongen te denken en ik voel het al toeschieten. Ik heb hem ‘s ochtends wel een keer wakker gemaakt, omdat de hydrofiele doek onder mijn slaapshirt ook al helemaal doorweekt was van mijn lekkende tieten en ze deden gewoon pijn zo vol zaten ze. Hij moest en zou drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen