Waar ben je naar opzoek?

Mogen jongens ook met poppen spelen? En meisjes met auto’s?

1 minuut lezen Marian Alons
Mogen jongens ook met poppen spelen? En meisjes met auto’s?

Hebben jullie de Spaanse reclame van Audi al gezien? (Bekijk ‘m onderaan deze blog) Het maakt een fantastische statement wat betreft jongens- en meisjesspeelgoed.

Lees ook: Zoon wil een pop voor Sinterklaas. Wat vind ik daarvan?

Je ziet een animatiefilmpje waarin een roze geklede pop haar roze koets inruilt voor een heel snelle blauwe auto. Onderweg komt ze allerlei andere typische speelgoedfiguren tegen. De pop racet tegen de klok om op tijd weer terug in de schappen te staan, maar is net te laat, want de lampen gaan al aan.

De pop verstijft midden in het gangpad, in de knalblauwe auto. Een jongetje pakt de auto van de grond en laat het aan zijn moeder zien. Zijn moeder wijst hem op ‘t feit dat er een pop in zit en zet de pop terug in het roze schap. Conclusie van moeder: auto’s en poppen horen niet bij elkaar.

Maar maakt het eigenlijk uit of jouw zoon liever met poppen speelt of met auto’s? Hoe is dit zo gegroeid en waar zijn we eigenlijk bang voor?

Ik ben nieuwsgierig hoe jullie dit ervaren. Voed jij je kinderen bewust gender-neutraal op? Wil jouw zoon alleen maar met auto’s spelen of grijpt hij ook wel eens naar een pop? En jouw dochter? Kleedt ze de hele dag haar poppen aan of houdt ze ook wel eens een racewedstrijd?

Bekijk hier de reclame:

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

 

 

Reacties
  • Mij maakt het niet uit of zoon met zogenaamd ‘jongens’of ‘meisjes’ speelgoed speelt. Alleen schiettuig zou ik naar vinden als hij daar (veel) mee zou willen spelen.

    Onze zoon (6) houdt van roze en van barbies, nagellak en knuffelbeesten én van auto’s. Het boeit ook niet vind ik. Een kind speelt met wat hem / haar boeit. Dat zit er al in. En waarom zou je dat ombuigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen