Waar ben je naar opzoek?

Moetjes

2 minuten lezen Lisette Bol
Moetjes

zwanger worden

Nou. Daar ging –ie dan. De eerste vruchtbare periode. Ik zou hier lang en uitgebreid over kunnen uitweiden, maar ik denk dat ik het maar bij kort en bondig houd. Heel kort en bondig: het was geen succes. Niet voor herhaling vatbaar. Een blamage. Een fiasco.

> Lees ook de eerste blog over het zwanger worden van Lisette: Wij gaan voor nummer 2… Let’s do it!

Wij zijn geen fan van ‘moetjes’ . Moetjes? Ja moetjes. 

Zelfstandig naamwoord

moetje o dim. tant.
een huwelijk ingegeven door zwangerschap

Zelfstandig naamwoord

moetje o
verkleinwoord enkelvoud van het zelfstandig naamwoord moe

Zelfstandig naamwoord

moetje o
eufemisme voor verplichte seks tijdens de vermeende vruchtbare periode van de vrouw

synoniemen

blamage, fiasco, ellende en nog wat niet voor plaatsing geschikte synoniemen voor dit akelige fenomeen…

Als jullie mijn vorige blog hebben gelezen dan weten jullie dat ik met wiskundige precisie had berekend wanneer mijn ovulatie ongeveer plaats zou vinden. Ik zeg ongeveer, want het is nou niet bepaald een exacte wetenschap. Maar afijn, ik wist dus wanneer mijn man ongeveer zijn best moest gaan doen. En die dagen vielen natuurlijk precies in het drukste werkweekend van het jaar… Dat zou helemaal niet zo erg zijn geweest als mijn man en ik niet zo heerlijk langs elkaar heen leefden op werkdagen.

Leest u even mee?

Op werkdagen is mijn man rond 24.00 uur thuis. Dan ligt hij met een beetje mazzel om 1.00 uur te slapen. Meestal is dat iets later. Onze zoon is ergens tussen 7.30 en 8.00 uur wakker. Manlief ligt dan nog in coma. Ik ga rond 8.30 uur douchen en stap om 9.15 uur in de auto naar mijn werk. Mijn man brengt onze zoon ‘s middags naar de oppas en gaat dan ergens tussen 14.00 en 17.00 uur aan het werk. Ik ben ergens tussen 17.00 en 18.30 uur vrij en ga onze zoon dan ophalen. Als hij in bed ligt en de klusjes gedaan zijn plof ik lui op de bank. Tegen 23.00 uur slaap ik, want de volgende dag moet ik weer werken. En… begin dit stukje maar weer van voren af aan te lezen.

Tja…maar als je wat wilt, dan zal je er wat voor over moeten hebben. Dus manlief, en ik maak geen grapje, maakte me wakker als hij thuis kwam. Na een lange, drukke dag werken. Hij moe en ik half slapend. Niet echt wat je noemt spontaan en romantisch. Maar goed, we hebben er het beste van gemaakt en zijn met hangen en wurgen door de vruchtbare periode heen gekomen. En wat waren we trots op onszelf, dat we ondanks alles…nou ja. Je snapt hem wel.

Het enige wat die inspanning ons op heeft geleverd is een leuk verhaal voor later. En voor jullie (hoop ik). Maar ook twee wijze lessen voor mij: ten eerste, als je ovulatietesten in huis hebt, gebruik ze dan. Ten tweede, als je je menstruatie bijhoudt in je agenda of in een app en je cycli zijn nogal onregelmatig, houd je dan niet teveel vast aan gemiddelden. Want die slaan werkelijk nergens op!! De gemiddelde duur van mijn cyclus (over 8 maanden genomen) was 29 dagen. Die maand was mijn cyclus 36 dagen. Juist ja. We hebben dus ons best gedaan op de verkeerde dagen. Fijn. En toen het had gemoeten waren we er zo flauw van dat we een week lang met de handen boven de dekens hebben geslapen…

Dus, niet zwanger. En een week te laat ongesteld. Vervelende combinatie. Maar goed. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De volgende vruchtbare periode valt (viel) in de week voor Sinterklaas… is het niet fantastisch?

Wordt vervolgd…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen