Waar ben je naar opzoek?

Dit moet je doen om een meisje te krijgen (of een jongetje)

2 minuten lezen Marian Alons
Dit moet je doen om een meisje te krijgen (of een jongetje)

Je timing, het standje en wat je eet zijn van belang voor de geslachtsbepaling van je nog ongemaakte kindje. Veel artsen zijn het er niet mee eens en zien het als kwakzalverij, maar schrijfsters van het boek ‘D’r op of d’r onder – alles wat je (niet) wilt weten over het maken van een baby‘ schreven een hoofdstuk over het beïnvloeden van het geslacht. 

Natuurijk is het geen wet van Meden en Perzen, toch willen we jullie deze tips niet onthouden. Neem ze dus met een korreltje zout (of juist niet, haha).

Plan je seks!

Als je graag een meisje wilt, doe je er verstandig aan om de dagen vóór de eisprong van bil te gaan. De vrouwelijke zaadcellen (klinkt gek hè) zijn niet zo snel, maar overleven wel langer. Voor een jongetje kun je het dus het beste vlak voor of op het moment van de eisprong seks hebben. Houd je cyclus dus goed in de gaten.

Op z’n hondjes

Zoals gezegd zijn mannelijke zaadcellen snel. Daarom is de kans groter dat je een zoontje krijgt als je partner zo diep mogelijk penetreert. Door een diepe penetratie zal het zaad dicht bij de baarmoedermond worden geloosd en hebben de mannelijke zaadcellen een voorsprong. Dus: Doggystyle als je een jongetje wil.

Lees ook: Wordt het een jongetje of meisje? Ik MOET het weten!

Een ruige of lieve vrijpartij

Misschien kun je het wel vermoeden: voor een meisje kun je het best lieve, zachte, tedere seks hebben. Het tegenovergestelde geldt dus als je een beschuitje met blauwe muisjes wil. Met een ruig potje hatseflatsen is die kans dus groter.

Je moet er (chemisch) voor werken

Is je man tuinman of heeft hij een ander beroep, zoals schilder, die in contact komt met chemische stoffen. Sommige beroepen schijnen dus invloed te hebben op het geslacht van de zaadcelletjes. De kans is dan groter dat je een meisje fabriceert. Goed om erbij te zeggen: dit geldt voor het beroep van de man.

To zout or not to zout

Om een roze toekomst tegemoet te gaan, kun je het beste een zoutarm dieet gaan volgen met veel zuivelproducten. Kaas valt hier niet onder, want dit product bevat te veel zout. Daarnaast: eet veel fruit, groente en rijst om de kans op een meisje te vergroten. Liever een blauwe babykamer? Kies dan voor voeding waar veel kalium en zout in zit.

Lees hier nog meer tips om het geslacht te bepalen: Tips: geslachtsvoorkeur beïnvloeden

Wat hielp bij jou? Deel jouw geslachtsbepaling tips in de comments! 

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen