Waar ben je naar opzoek?

Moeder telde de schopjes in de buik en redde haar baby’s leven

1 minuut lezen Marian Alons
Moeder telde de schopjes in de buik en redde haar baby’s leven

De Amerikaanse Emily Eekhoff(26) redde het leventje van haar babytje. Vanaf de 28e week in haar zwangerschap telde ze elke dag de schopjes die baby Ruby gaf. Iedere dag kwam ze tot minstens 10 per uur. Totdat ze op een dag de 10 schopjes niet haalde…

De aanstaande moeder Emily volgde het advies van haar dokter. Toen ze in de 28e week van haar zwangerschap lette ze op de bewegingen van de baby in haar buik. Ze telde de schopjes iedere dag en voelde minstens 10 trapjes binnen een uur. “Ik wist dat beweging belangrijk was”, zegt Emily. “Als een teken van leven en dat het goed gaat.” Ze vond het een fijne gedachte en het stelde haar gerust dat het goed ging daar binnenin.

Lees ook: Vaders kunnen kind straks ook bewegingen voelen in de buik

Op 30 mei voelde ze niet zo veel bewegingen van haar baby. Emily belde de dokter en ging ze naar het ziekenhuis. Ze hoorden een normale hartslag, maar geen bewegingen. Haar dochtertje Ruby werd na een zwangerschap van 33 weken en 5 dagen geboren met een spoedkeizersnede.

Het meisje had de navelstreng wel 3 keer(!) strak om haar nek gewikkeld. Het was een levensbedreigende situatie. Ze kreeg zuurstof bij de geboorte en woog bijna twee kilo.

Dankbaar en trots vertelt de moeder over haar routine om dagelijks de bewegingen van haar baby te tellen. “Ik denk dat het tellen echt heeft geholpen om haar leven te redden, omdat ik wist hoeveel ze normaal bewoog. Toen dat veranderde ben ik naar de dokter gegaan, in plaats van afwachten.” Als ze had gewacht, had haar dochtertje het waarschijnlijk niet overleefd.

Op dokters advies

Dokter Neil Mandsager is het met de kersverse moeder eens: “Als de moeder dit niet had gemerkt, werd het kindje waarschijnlijk doodgeboren met 1, 2 of 3 dagen. Ze redde het leven van haar baby door goed te letten op de activiteiten van haar baby.” 

Dochtertje Ruby moest twintig dagen in het ziekenhuis blijven en mocht daarna naar huis. Emily: “Het is fantastisch om haar nu thuis te hebben. Ze doet het erg goed.”

Hoewel elke baby anders is, is het voor zwangere vrouwen echt verstandig als ze het bewegingspatroon van hun baby kennen. Zo weet je wanneer je baby ‘normaal’ beweegt en wanneer niet en kun je er nog op tijd bij zijn.

Bron: Today.com           –        Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen