Waar ben je naar opzoek?

Minder kans op keizersnede door voldoende beweging

1 minuut lezen Marian Alons
Minder kans op keizersnede door voldoende beweging

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat gezond eten en voldoende beweging de kans op een keizersnede aanzienlijk verminderd met wel 10%. Ook de kans op zwangerschapsdiabetes zou minder groot zijn als de zwangere vrouwen meer bewegen en gezond eten. 

Lees ook: 5 maanden zwanger, geen buik.

In totaal deden er 12.500 vrouwen mee uit 16 verschillende landen aan de 36 onderzoeken. Britste onderzoekers van Queen Mary University in Londen keken naar deze onderzoeken. Ze kwamen tot de conclusie dat vrouwen die een combinatie van een gezond dieet volgden met voldoende beweging gemiddeld 0,7 kilo minder aankwamen tijdens de zwangerschap.

Minder risico

Zwangere vrouwen krijgen vaak het advies om niet (teveel) te sporten. Het zou niet goed zou zijn voor de baby. Onderzoeker Shakila Thangaratinam: “Met dit overkoepelende onderzoek hebben we laten zien dat het niet slecht is om te bewegen tijdens je zwangerschap. Er zitten juist extra voordelen aan. Zo groeien vrouwen minder in gewicht tijdens hun zwangerschap. Daarnaast hebben ze minder kans op zwangerschapsdiabetes en ze lopen minder risico op een keizersnede.”

Bron: BMJ

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen