Waar ben je naar opzoek?

Mijn papa kan alles…

3 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Mijn papa kan alles…

Mijn papa is een superheld. Of toch niet?

…Of toch niet?
“Vroeger” toen wij nog klein waren was dit de gedachte die jouw vader ‘de held’ maakte. Als je jong bent heb je het idee dat jouw vader een grotere superheld is dan de Spidermans, Supersmans en Batmans van deze wereld. Een fantastisch gevoel, jouw papa kan alles. Jij bent met je legoblokken aan het spelen en je ziet in de verte jouw papa met een hele grote hamer aan het werk. Adorerend kijk je hoe jouw papa met deze hamer in de weer is. ‘Wat een spierballen, hopelijk krijg ik dat later ook allemaal’ denk je bij jezelf. Helaas heb je op dat moment nog niet door dat de hamer en de spierballen zo groot lijken omdat jij niet groter bent dan een gemiddelde tulp.

Papa kan álles!

Onze hele jeugd adoreren we de kwaliteiten van papa. Papa doet alle moeilijke en zware dingen thuis en jij mag hem zo af en toe helpen. Althans helpen, in de weg lopen/kruipen is het beter gezegd. Wanneer jullie met zijn allen op vakantie gaan staat de volgende uitdaging alweer voor de deur; Papa onderwater duwen in het zwembad. Volgens mij is elk kind hier groot mee geworden en is het een enkeling daadwerkelijk gelukt. Jouw papa is veelte sterk voor jou en elke keer vlieg jij door de lucht als hij jou afweert. Hoe kan iemand zo sterk zijn? Nadat papa jouw ‘aanvallen’ afgeweerd heeft gaan jullie weer terug naar de tent. Alles is nat van de regen en rondom de tent stroomt het bijna over. Jouw papa is niet alleen sterk maar heeft ook het geniale idee om een gracht te maken rondom de tent zodat jullie niet nat worden. Wauw, hij kan echt alles!

Is papa wel echt zo geniaal?

De jaren die volgen blijf je jouw vader adoreren. Nog steeds kan en doet hij alles en snap je niet hoe één persoon zoveel in zijn mars heeft. Maar wanneer jij nog iets ouder wordt slaat je de schrik toe. Jouw hersenen hebben zich ontwikkeld en jij hebt geleerd praktisch na te denken. Papa is in de tuin bezig geweest en heeft al het afval in een zak gedaan. Deze zak is zo zwaar dat jij hem niet eens in beweging krijgt, maar papa krijgt hem ook niet van de grond. Hij blijft het maar proberen en proberen maar het lukt niet. Jij komt op het idee om er iets onder te schuiven wat op wieltjes staat. Papa kijkt op en zegt dat het inderdaad een goed idee is. Begin jij nu slimmer te worden dan je papa? Is papa dan toch niet zo geniaal of begint hij nu al oud te worden?

> Lees ook: Papa is geen sukkel!

Papa is mijn held!

Na deze ‘eye opener’ volgen er nog vele eye openers de hier opvolgende jaren. Op het moment dat een schroef een laatste, handmatige, draai moeten krijgen, om nog iets steviger vast te zitten, vraagt je papa jou(!) omdat jij meer kracht hebt. Tijdens vakanties gaat je papa helemaal niet meer zwemmen omdat hij er geen energie meer voor heeft. Tijdens het klussen kom je erachter dat er vaak wat fout gaat en dat jij dat dan wel kan oplossen. Jouw papa, die alles kan, blijkt toch niet alles perfect te kunnen. Een grote teleurstelling voor jou maar wel een teleurstelling waar je om kunt lachen. Je beseft namelijk dat jouw kinderen ook zo naar hun papa kijken en dat zij ook eens teleurgesteld zullen worden.

Mijn papa kan misschien niet alles maar mijn papa is wel mijn papa. Papa, ik ben ondertussen sterker, sneller en handiger met computers maar jij bent nog steeds mijn held.

> Lees ook: Super papa (en mijn man)!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen