Waar ben je naar opzoek?

Mijn (im)perfecte lichaam na 2 bevallingen

2 minuten lezen Sue
Mijn (im)perfecte lichaam na 2 bevallingen

Er zijn dus vrouwen die een paar weken na hun bevalling meteen hun oude lichaam terug hebben. Sommige zijn zelfs nog slanker dan daarvoor en de meeste verkeren meteen weer in top conditie.

Ik ook trouwens. Er is geen tijgerstreep te zien, ik pas weer in mijn broek van maatje 36 en heb een prachtig decolleté. Ik sport als nooit tevoren. Op mijn werk eet ik droge crackers, vers gemaakte tomatensoep en vers fruit. Ik draag altijd zwarte kleding zodat het lijkt het alsof ik weer helemaal terug in figuur ben. Voor de buitenwereld oog ik top fit.

Slappe buik

Ondertussen weet niemand dat mijn buik zo slap is dat ik het vel bijna over mijn hoofd kan trekken. Dat ik hem half in mijn broek prop en dat mijn knoop er ieder moment uit kan schieten. Dat ik laatst uit mijn andere broek gescheurd ben. Dat ik altijd dezelfde favoriete zwarte broek draag omdat ik mijn andere gewoon nog niet pas. Dat ik laatst een witte broek (maat 36!) heb gekocht met als doelstelling daar schaamteloos in te passen in het voorjaar. Dat ik nog nóóit in mijn leven een witte broek heb gedragen omdat wit dik maakt.

Lees ook: Zo ziet je lichaam er na de bevalling echt uit

Slappe tieten

Ondertussen weet niemand dat mijn borsten helemaal leeg zijn gezogen. Dat ze nu nóg kleiner zijn dan ze al waren. Dat ik niet wist dat zelfs dát mogelijk was. Dat ook kleine leeggezogen borsten kunnen gaan hangen. Dat het nu net uitgelekte theezakjes zijn. Uitgelekte theezakjes gevuld met een doperwt.

Slappe bekken

Ondertussen weet niemand dat ik tijdens het sporten last krijg van mijn bekken. Dat ik na het sporten verga van de pijn. Dat ik daarna niet meer kan lopen. Dat ik meteen in bed ga liggen om te herstellen. Dat ik de volgende dag nagenoeg geen pijn meer heb dus weer rustig verder ga met sporten. Dat ik ondertussen kilo’s chocola weg eet. Dat ik in het weekend geniet van heerlijk eten en aardig wat glazen rode wijn. Dat dit een gebed zonder end is.

Lees ook: Hoe zie jij eruit na je zwangerschap?

Corrigerende panty’s en maximizer Bh’s

Ondertussen weet ik dat ik nog steeds in mijn oude vertrouwde zwarte broek van maatje 36 pas. Dat dit de enige broek is met maat 36 in mijn kast die ik ook daadwerkelijk pas. Dat ik van corrigerende panty’s hou zonder strakke rand die je buik af knelt én die je billen een kleine boost geven. Dat je tegenwoordig fantastische maximizer Bh’s kunt kopen voor een prachtig decolleté.

Iedereen moet werken voor een killerbody

Ondertussen weet ik ook dat het onmogelijk is om een paar weken na je bevallig weer een killerbody te hebben. Net als dat het onmogelijk is om daarna meteen weer goed op conditie te zijn. Dat dit na de tweede bevalling nog moeilijker is om voor elkaar te krijgen. Dat je weken lang door moet zetten om dat wél te kunnen bereiken. Dat, lieve moeders, niks onmogelijk is maar dat NIETS is wat het lijkt; zeker op social media niet.

Bron beeld: Pixabay

Sue
Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen