Waar ben je naar opzoek?

Medialandschap Nederland, SCHAAM JE!!!

2 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Medialandschap Nederland, SCHAAM JE!!!

kindje verliezen

De afgelopen weken heb ik regelmatig geschreven over zwangerschappen, bevallingen en de rollen van vaders en moeders. Gisteren kwam er vanuit Duitsland een bericht over het (toekomstige) kindje van Sabia en Rafael. Het kindje zou in stilte geboren zijn en Sabia zou haar derde kindje vroegtijdig verliezen. Binnen no-time stonden er op verschillende media het volgende bericht: Sabia verliest haar kindje. Tot grote woede en ontsteltenis van mij! Elke kaar wanneer ik zo’n kop las draaide mijn maag honderd keer om.

Het is ‘gelukkig’ niet voor te stellen hoe zo iets is, maar dat het afschuwelijk is staat buiten kijf. Sabia was de afgelopen maanden veel in het nieuws, de relatie werd verbroken met Rafael en ze zou haar zwangerschap faken. Veel mensen vonden het een goed teken dat Rafael ondanks de breuk voor het kind wilde zorgen (in mijn ogen vanzelfsprekend). Maar waarom dan deze afschuwelijke kop?

Sabia verliest kindje

Nu blijkt dus dat Sabia haar kindje is verloren. Lees deze zin nog eens en vraag bij jezelf af wat hier niet klopt! Volgens mij zijn er (bijna) altijd twee personen nodig om een baby te maken en in een latere stadium op te voeden. Maar in dit geval is het blijkbaar niet zo. Sabia is de enige die haar kind verliest geziende koppen in de krant. Volgens mij verliest Rafael net zo goed zijn kindje? Is dat dan niet erg voor hem? Het lijkt wel alsof media Nederland suggereert dat dit een goede uitkomst is voor Rafael. Dat hij er op deze manier goed vanaf komt en dat hij geluk heeft dat zo’n ‘gestoord’ mens niet de moeder van zijn kind wordt. Een schande!

Samen verliezen

Na mijn vorige blogs kreeg ik vaak te horen: Opvoeden doe je samen, je moet je vrouw ondersteunen etc. etc. Helemaal mee eens natuurlijk. Maar op het moment dat het kindje in stilte geboren wordt verliest alleen de moeder haar kindje? Dat gaat er bij mij echt niet in. Ze verliezen, ondanks hun huidige relatie, samen hun kindje. Ze zullen beide erg veel verdriet hebben en zullen dit verlies eeuwig met zich mee dragen! Niet alleen Sabia maar ook Rafael.

Bij deze wil ik dan ook Rafael en Sabia enorm veel sterkte wensen.

Bericht van de redactie: Ook Love2BeMama heeft zich ‘schuldig’ gemaakt aan deze kop en na dit kritische woord van Pascal passen wij dit aan. Want Pascal heeft helemaal gelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen