Waar ben je naar opzoek?

Marlou neemt vrijwillig afstand van haar gehandicapte zoontje Tim (6)

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Marlou neemt vrijwillig afstand van haar gehandicapte zoontje Tim (6)

Marlou (35) was gelukkig getrouwd. Toen ze zwanger werd had ze zich nooit kunnen bedenken hoe haar leven zou lopen. Haar zoontje Tim werd zes jaar geleden geboren met een verstandelijke beperking en klassieke autisme. En iets wat ze niet wilde gebeurde: haar gezin viel uit elkaar. 

Uit elkaar

De handicap van Tim betekent dat hij niks zelfstandig kan. Hij leeft compleet in een eigen wereld en heeft last van driftbuien. Tim heeft intensieve zorg nodig. Hierdoor dreven Marlou en haar man uit elkaar. Haar ex-man zocht zijn aandacht buiten de deur. Tot groot verdriet van Marlou. Hij werd verliefd op een andere vrouw…

> Lees ook: Als je spijt hebt van je kind…

Stress

In haar eentje zorgen voor een gehandicapt kind was heel zwaar. Marlou kwam erachter dat ze dit niet kon. Als Tim een driftbui kreeg schoot zij in de stress. En daarbij vond Tim het veel leuker om naar zijn vader te gaan. Al vanaf de geboorte zijn Tim en zijn vader vier handen op één buik. Bij hem loopt alles op rolletjes. Marlou voelt die band niet tussen haar en haar zoon.

> Lees ook: Kim (27) is moeder van twee kinderen en staat onder curatele

Ongelukkig

Marlou was door alles heel ongelukkig. De spanningen tussen haar en haar ex liepen ook hoog op en ook dat was voor het gedrag van Tim niet bevorderlijk. Omdat Tim liever bij zijn vader is en het daar goed gaat met hem heeft Marlou, met pijn in haar hart, een beslissing gemaakt. Ze laat zich uit de ouderlijke macht zetten. Ze weet dat dit de beste beslissing is voor iedereen…

Een nieuw leven

Na een zware tijd en veel wikken en wegen laat Marlou zich uit de ouderlijke macht zetten. Over een paar maanden is Tim haar zoon niet meer. Althans, op papier. Marlou begint een nieuw leven. Zonder man, zonder kind.

 > Het hele verhaal van Marlou lees je op Vrouw.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen