Waar ben je naar opzoek?

Mama’s: Ga naar de dokter!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Mama’s: Ga naar de dokter!

Als moeder zijn er een heleboel dingen belangrijk: je kinderen, je huishouden, je partner, je werk, je vrienden. Meestal vinden we deze dingen belangrijker dan onszelf. Dat vond blogger Julianna W. Miner ook, waardoor ze haar doktersafspraken maar uit bleef stellen. Dat moest anders, vond ze. 

Julianna is moeder van drie kinderen, die 13, 11 en 8 jaar oud zijn. Ze heeft twee parttime banen, en natuurlijk nog een huis met bijbehorend huishouden. Bij haar hadden deze dingen meer prioriteit dan haar eigen gezondheid, iets wat veel vrouwen zullen herkennen. Ze ging nog eerder met de hond naar de dierenarts dan dat ze zelf een dokter bezocht.

Lees ook: Moeders kunnen en mogen niet ziek zijn?

Ik daag je uit

Dit moest anders dacht Julianna. Het was tijd om zichzelf en haar eigen gezondheid weer eens op 1 te zetten. Op de Facebookpagina van haar blog vertelde ze haar verhaal en daagde meteen andere vrouwen uit om ook mee te doen, als een stok achter de deur. Ze zou al haar doktersafspraken gaan plannen die week en vroeg haar volgers hetzelfde te doen.

Julianna hield zich aan haar woord. Een maand later had Julianna haar ogen laten controleren, een mammogram laten maken om te controleren op borstkanker, had ze zich laten controleren bij de gynaecoloog en was ze gecheckt op huidkanker door haar dermatoloog.

Net op tijd

Het Facebookbericht van Julianna had veel vrouwen in beweging gezet. Een groot aantal volgers was de uitdaging aangegaan en maakte hun lang uitgestelde afspraken. Julianna was dus lang niet de enige geweest die haar gezondheid niet hoog op het prioriteiten lijstje had staan!

Lees ook: 10 tips om blaasontsteking te voorkomen

Voor sommige vrouwen kwam dit bericht net op tijd. Iemand reageerde dat de dermatoloog een cel huidkanker had gevonden. Bij een ander werd in de borst iets gevonden waar een biopsie van werd gemaakt. Het bleek gelukkig goedaardig.

En jij?

Julianna is blij dat ze haar haar eigen gezondheid weer eens op 1 heeft gezet en dat ze andere vrouwen daarbij heeft kunnen helpen. Zoals een vriend van haar eens op Facebook had gezet: Als je geen tijd hebt voor een mammogram, heb je zeker geen tijd voor kanker.

En hoe zit het bij jou? Wanneer was jouw laatste doktersafspraak? Wanneer was je voor het laatste bij de tandarts, voor jezelf? Hoe zit het met dat kuchje, waar je maar niet vanaf komt? Of dat jeukende bultje op je huid?  In Amerika laten ze zich misschien meer controleren dan hier, maar het is zeker eens goed om je af en toe te laten checken. Gewoon voor de zekerheid. Je kan er maar beter op tijd bij zijn.

Bron: TODAY

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen