Waar ben je naar opzoek?

“Mama, ik wil later graag hoer worden.”

1 minuut lezen Sjoukje Dijkstra
“Mama, ik wil later graag hoer worden.”

Je moet er niet aan denken dat je dochter dit tegen je zou zeggen. Een of andere politicus in Engeland leek het wel een goed idee om bij beroepsvoorlichting op scholen, prostituee mee te nemen als één van de vele mogelijkheden. “Je kunt accountant worden. Waarom niet prostituee?” vindt hij. 

Ja, natuurlijk. Precies hetzelfde toch?

Dennis Parsons, een gepensioneerd Liberaal Democraat, is van mening dat het een gewoon beroep is, waar studenten voor moeten kunnen kiezen. “Joh, je hebt vast talent. Waarom ga je niet de prostitutie in?!” is wat een carrière coach dan tegen een scholier zou kunnen zeggen. Partijgenoten zijn het er niet mee eens dat dit op scholen gestimuleerd moet worden.

Lees ook: Girls Next Door; het zou je dochter kunnen zijn

Logisch, want serieus?

Je moet er echt niet aan denken dat je dochter op een dag thuiskomt en zegt: “Ik heb besloten om de prostitutie in te gaan. Mijn mentor vond dit echt bij mij passen.” Naast allerlei andere onheil wat je kind kan overkomen, staat dit volgens mij met stip ergens in de top 10. Je dochter achter het raam. Brrr. Ik krijg er echt de rillingen van als ik er aan denk. 🙁

Als mama lijkt me het verschrikkelijk en verdrietig, als papa zo mogelijk wellicht nog veel erger, want het is en blijft toch je kleine meisje. Mannen weten bovendien als geen ander hoe een man denkt. Juist daarom. Vriendjes zijn dan al vaak een dingetje, laat staan dat je dochter ‘vrijwillig’ de hoer uithangt…

Lees ook: Loverboys; hoe handel je?

Iemands dochter

Daarom snap ik ook niks van de brave huisvaders (met of zonder dochters) die zelf de hoeren bezoeken. Besef je wel dat die vrouw achter dat raam ook iemands (klein)dochter en zus is, vraag ik me dan af. Vaak zitten ze er nog gedwongen ook. Dat moet je toch niet willen!

Die Parsons, zelf een brave huisvader van vijf, zal er zelf ook wel pap van lusten. Waarom anders doe je zo je best om het oudste beroep van de wereld te normaliseren. Normaal is anders. Niemand wil zijn of haar kinderen in de prostitutie zien. Ben benieuwd hoe hij zou reageren als een van zijn kinderen opeens achter de ramen zou willen:

“Maar papa, je hebt toch gezegd dat het hetzelfde is als accountancy?!”

Daar sta je dan met de bek vol tanden…

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen