Waar ben je naar opzoek?

Hoera! Mama gaat naar New York (+ heel veel tips)

11 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Hoera! Mama gaat naar New York (+ heel veel tips)

Waarschuwing: deze blog bevat foto’s én heel véél tips voor als jij ook (ooit) van plan bent om naar New York te gaan 😃.

Het heeft even geduurd maar ik ben weer bijgekomen van mijn jetlag. Je vraagt je misschien af ‘welke jetlag?!’. Nou; ik ben naar New York geweest! Maar ik had nogal wat struggles met mijn jetlag. De nacht voor vertrek uit New York heb ik erg slecht geslapen, in het vliegtuig een nacht overgeslagen en bij thuiskomst zes uur tijdverschil. Er zijn grotere problemen op de wereld natuurlijk maar ik merk dat die jetlag mij wel steeds meer moeite kost naarmate ik ouder wordt. Herkenbaar? Maar voor jullie staat deze hele toffe blog klaar boordevol tips New York. The City That Never Sleeps…

Tips New York

Als jullie mij volgen op Instagram heb je al veel Stories en foto’s van mijn trip voorbij zien komen. Naar dit tripje heb ik weken (nee maanden!) uitgekeken. In 2012 ben ik voor het eerst in New York geweest, samen met mijn man. Dat was echt een overweldigende fantastische ervaring en ik wist meteen dat ik ooit terug wilde gaan.

Twee weken geleden bezocht ik voor de derde keer New York City. Zonder man, zonder kinderen. Heerlijk! Ik vind het belangrijk om ook zelf (of samen zonder kids) dingen te ondernemen. Ik weet dat er moeders zijn die daar anders over denken maar ik / wij hebben het nodig en de kinderen worden er echt niet minder van.

Moi in 2012 in The Big Apple! 😀 Wat een jonkie he?

Toen mijn schoonmoeder 60 jaar werd hebben mijn schoonzusjes en ik haar een weekend New York cadeau gedaan. Dat was in september 2016. Een supertof weekend was dat! Ik kan het erg goed vinden met mijn schoonfamilie dus wees gerust, ik vond het geen probleem om met ‘de koude kant’ weg te gaan.

Het was ons zo goed bevallen dat mijn schoonzusje en ik al gauw besloten om nog een keer te gaan. Woorden werden omgezet in daden en de reis was geboekt. 24 mei 2018 zijn we wederom vertrokken naar New York. Dit keer ging mijn schoonmoeder weer mee. Deze stad heeft ons hart gestolen en het verveelt niet: The City that Never Sleeps… We houden van dingen bekijken, de levendigheid van de stad, de mensen, de gebouwen (oud en nieuw door elkaar) en natuurlijk het winkelen. We sluiten niet uit dat dit een jaarlijks terugkerend uitje gaat worden.

Tips New York City

Eerste reis naar New York (2012)

De eerste keer in New York hebben we de standaard bezienswaardigheden bekeken. Vooraf hebben we ons goed voorbereid. We hebben een lijst samengesteld met dingen die we perse wilden doen, winkeltjes die we niet mochten overslaan en plekken waar we geweest moesten zijn. Onze Bucketlist voor New York!

De bezienswaardigheden die hoog op onze lijst stonden waren:

 • New York Public Libary √
 • Apple Store Central Park √
 • Central Park √
 • Vrijheidsbeeld √
 • Ground Zero √
 • China Town √
 • Treinstation √
 • Grote speelgoedwinkel √
 • Home Alone hotel √
 • Wall Street √

We waren ook niet weg te slaan bij Starbucks, die je op elke hoek van de straat vindt en uiteraard heb ik geshopt. We gingen naar de Magnolia Bakery, bezochten plekken uit bekende televisie series, raakten niet uitgekeken in Macy’s, ‘beklommen’ the Top of The Rock en gingen naar twee musicals op Broadway. We hebben kilometers gelopen en dat ging mij best goed af ondanks mijn blijvende bekkenklachten. Onze schoenen waren versleten.

Lees ook: Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

Ons hotel zat echt bijna op Times Square. De straat uitlopen en we waren op Times Square. Maar wat ook een voordeel was; we liepen ons hotel uit en we konden zo de metro nemen. Times Square is wel de meest drukke plek waar ik ooit ben geweest. Wij als Nederlanders dachten bij rood licht nog wel even snel over te kunnen steken. Slecht idee! Van alle kanten kwamen de auto’s aanzetten en die gingen echt niet voor ons stoppen. Rood is dus ook echt rood! En al die verlichting, knipperende screens en winkels die 24/7 open zijn. Onvoorstelbaar!

Tweede reis naar New York (2016)

Als je voor de eerste keer in New York bent wil je zoveel mogelijk highlights van New York zien en ga je (waarschijnlijk) de meest bekende plekken bezoeken. Toen wij voor de tweede keer naar New York gingen hebben we een aantal bekende plekken bezocht maar ook veel nieuwe (onbekende) dingen gedaan. Mijn schoonzusje was hier ook voor de tweede keer maar mijn schoonmoeder en andere schoonzusje voor de eerste keer. We hebben toen een mix van verschillende dingen ondernomen.

Zowel de tweede als de derde keer hebben wij overnacht in The Plaza Hotel (hét Home Alone hotel). Een bijzondere ervaring in een prachtig hotel wat centraal ligt. Heel fijn om daar te zitten.

Ontbijten buiten de deur

Voor wie het nog niet weet: er zijn bijna geen hotels in New York waar je een ontbijt bij kunt reserveren. Het is in New York heel normaal om de deur uit te gaan voor een ontbijt. Zowel voor de inwoners als voor de toeristen. Je moet dus elke ochtend een ontbijtje buiten de deur scoren. Een hele fijne tip is het restaurantje Maison Kayser waar je heerlijk kunt ontbijten, voor een goede prijs en rustig kunt zitten. Hier hebben we elke ochtend ontbeten.

Voor de derde keer naar New York

Aan onze derde reis naar New York hebben we een andere invulling gegeven. We hebben veel nieuwe dingen gedaan maar zaten wel weer in het Plaza Hotel omdat het zo’n fijn hotel is en centraal ligt. Ook deze keer hebben we weer een Broadway show bezocht. Dit keer Aladin. Wat een prachtige voorstelling in een prachtig theater. Wederom een ervaring om nooit meer te vergeten.

Zorg voor een goede koffer

We hebben dit keer ook heel veel én goed geshopt. Het was even proppen maar alles paste in de koffer. Gelukkig mocht ik van Duifhuizen tassen en koffers een nieuwe koffers uitzoeken om te reviewen. Dat kwam goed uit voor mijn reis naar New York. Ik heb gekozen voor de driedelige kofferset van SUITSUIT. Ik was al tijden verliefd op deze fantastische koffers en ik ben erachter gekomen dat ze inderdaad perfect bij mij passen. Niet alleen de buitenkant is mooi, ook de binnenkant is fijn ingedeeld door hun fijne en praktisch georganiseerde interieur. De verschillende vakken zorgen ervoor dat al mijn spullen veilig en goed opgeborgen zitten. De koffers zijn ook nog eens voorzien van een TSA slot en hele soepele en wendbare wielen. Dat kwam zeker van pas toen de koffer loodzwaar was haha.

Ik vind het fijn dat deze koffers licht zijn met veel ruimte. Sommige koffers zijn zo zwaar dat je meteen al een aantal kilo’s kan schrappen. Met de SUITSUIT koffers hoef je je daar geen zorgen om te maken.

De eerste reis die de koffer ging maken was naar China want vlak voor mijn vertrek moest mijn man nog op zakenreis naar China.

Mijn tips New York voor jou

Na drie keer New York heb ik heel veel tips die ik graag met je wil delen!

Tip 1: koop een New York Pass

Wat een goede tip is voor als je naar New York gaat; kijk of je een New York Pass aan kan schaffen. Met deze pas heb je ‘gratis’ entree bij bezienswaardigheden, je bespaard tijd doordat je de fast line mag nemen bij bezienswaardigheden en je krijgt korting. Wij hebben wel een New York Pass aangeschaft en dit was zeker de moeite waard.

Tip 2: bezoek forums en dé New York website

Er zijn heel veel forums en Facebook groepen waar je ideeën op kunt doen voor je reis naar New York. De niet standaard tips zijn het leukste. Wij hebben veel gehad aan deze website. Op NewYork.nl vind je alles wat je wilt en moet weten. Je kunt hier tevens rechtstreeks kaarten boeken voor shows en bezienswaardigheden. Heb je een vraag? Dan kun je mailen en word je heel fijn geholpen!

Tip 3: Een visum

Als je naar New York gaat moet je een visum aanvragen. Vergeet dit niet te doen. Kom je voor de eerste keer in New York houd dan rekening met lange wachttijden om de douane door te komen. Als je voor de tweede (of vaker) keer in New York komt binnen twee jaar dan is je visum nog geldig en ben je sneller door de controles.

Tip 4: Taxi vanaf het vliegveld

Eenmaal aangekomen op het vliegveld slaan ze je om de oren met aanbiedingen om je van het vliegveld naar het hotel te brengen. Negeer deze mensen/ aanbiedingen! Loop meteen door naar de gele taxi’s want die moeten je voor een vaste prijs naar je hotel brengen.

Lees ook: Ik ben een paar dagen alleen weg. En… I LOVE IT!

Tip 5: Een taxi nemen in de stad

Ben je in de stad en wil je een taxi nemen? Ga dan vast ‘op de goede weg, in de goede richting’ staan. Dat scheelt namelijk heel wat extra straatjes. Omdat het vaak zo druk is in New York en de straten vaststaan kun je beter zelf een extra straat lopen dan dat de taxi tien extra straten moet rijden. Scheelt tijd en geld!

Tip 6: Zorg voor genoeg fooi

Het is een must om genoeg geld op zak te hebben om fooi te geven. Fooi geven is in New York heel normaal en mensen verwachten het ook. De do’s and dont’s kun je hier terugvinden.

City Guide: Things to do in New York City

Hieronder volgt een opsomming met tips wat je zou kunnen doen in New York. Dit zijn tips van mijzelf, van andere websites of die ik de afgelopen drie jaar verzameld heb van forums en websites en de moeite waard zijn om opgenomen te worden in de City Guide.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Museums

 • MoMa Museum: moderne kunst met Mondriaan, van Gogh, Warhol.
  Met een mooie beeldentuin.
 • American Museum of Natural History: dit museum ligt in Central park en je moet er echt de tijd voor nemen. Ze beschikken over free wifi.
 • Court Buildings
 • The Morgan Library & Museum
 • Guggenheim New York City

Zien

 • Meat Packing District: Het Meatpacking District is een wijk ten noorden van Greenwich Village in New York. De wijk ligt in de Lower West Side van Manhattan.
 • Chelsea is een wijk in het westen van het stadsdeel Manhattan in New York. De wijk ligt met kades en pieren aan de Hudson River.
 • Greenwich Village, dikwijls The Village genoemd, is een wijk in Lower Manhattan in New York. Het is gesticht door de Nederlander Wouter van Twiller als onderdeel van de kolonie Nieuw-Nederland en werd Noortwijck of Groenwijck genoemd.
 • Vrijheidsbeeld
 • De Hop On Hop Off Night Tour
 • Ground Zero
 • Wall Street
 • Empire States Building: reserveer een fast pass!
 • Wandelen over de Brooklyn Promenade, rondhangen in het nieuwe Brooklyn Bridge Park en vissen bij de Coffey St. Pier, waar je bijna het Vrijheidsbeeld aan kunt raken.
 • Geniet van het uitzicht vanaf het Smit-Ninth verhoogde metrostation in Brooklyn, het hoogste punt in het metrosysteem. Smith-Ninth Streets is een station van de metro van New York aan de Culver Line in Brooklyn. Het station is geopend in 1933. De lijnen maken gebruik van dit station.
 • Neem de Staten Island ferry (die gratis is) om een film in de buitenlucht te kijken in Snug Harbor.
 • Spelen de Yankees wanneer je in New York bent? Een wedstrijd bezoeken is zeker de moeite waard!
 • Centraal Station New York
 • Freedom Tower 
 • High Line New York: De High Line of het High Line Park is een langgerekt, verhoogd stadspark in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York. Tijdens je wandeling over de High Line kom je verschillende eetgelegenheden tegen.
 • Strand van New York: Ga naar Brighton Beach. Een rustig strand iets buiten de drukke stad.
 • Brooklyn Bridge
 • Straatjes en huizen kijken in de Upper East en West Side.
 • De boulevard en haven naast Battery Park bezoeken.
 • The Top of the Rock: ga naar boven op het Rockefeller Center.
 • Hotel The Plaza: Een bezoekje brengen aan hét Home Alone hotel.
 • China Town & Little Italy bezoeken.
 • New York Public Libary

Doen!

 • Een Broadway show bezoeken.
 • Een Diner Cruise over de Hudson maken.
 • Een Nederlandse gids boeken voor een 3 uur durende wandeling door New York. Je hoort dan echt veel leuke en nieuwe dingen!
 • Eten bij het Boadhouse. Let op: vroegtijdig reserveren!
 • Rondlopen op Times Square.
 • Een fietstocht doen door Central Park.
 • 15 minuten met een helikopter over Manhattan.
 • Een wedstrijd van de Yankees bijwonen als ze spelen.

Eten

 • Een cheesecake eten bij Eileen’s Cheesecake
 • Pizzaria Cipriani (wel duur, maar super leuke ervaring)
 • Bij Bill’s Bar & Burger kun je lekker en betaalbaar eten.
 • The Plaza Food Hall
 • Een heerlijk cakeje halen bij Magnolia Bakery.
 • High Tea bij Alice’s Tea Cup: de locaties van Alice’s Tea Cup zijn geïnspireerd op Alice in Wonderland. De inrichting is al een bezichtiging op zich. Wees er op tijd bij om te reserveren!
 • Eten in de wijk Hell’s Kitchen.
 • Een diner op een boot (cruise): er zijn verschillende vaartochten te boeken waarbij je ook kunt eten. Een super leuke ervaring!
 • Flat Iron building (rooftop bar) dakterras op 20e verdieping.
 • Ellen’s Stardust Diner.

Shoppen

 • Apple Store
 • 5th avenue New York: Alle dure merken én winkels bij elkaar!
 • Winkelcentrum 21 Century: hier shop je wel merken maar goedkoper.
 • Lego winkel
 • Nintendo winkel
 • Disney Store
 • Warenhuis Macy’s New York
 • Warenhuis Bloomingdales New York
 • M&M’s winkel
 • UGG Store New York
 • The Strand Book Store
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen