Waar ben je naar opzoek?

Maak een leeshoekje

2 minuten lezen Nicolette
Maak een leeshoekje

Knus een momentje samen met je kleintje, heerlijk samen lezen in de slaapkamer van je zoon of dochter.
Kinderboeken zijn vaak hartstikke leuk en het is goed dat kinderen opgroeien met het lezen van boekjes, kijken van prentenboeken. Zowel voor papa als mama is lezen een rustgevend momentje. Een momentje van bezinning en als je voorleest ook het samen zijn. Laat je kindje lekker op schoot kruipen en geniet van dit moment.

Maak zo’n heerlijk leeshoekje in de slaapkamer en laat je kind genieten en wegdromen in de wereld van een mooi boek. Maar ook voorlezen aan je peuter is niet alleen heel plezierig, maar ook is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, het prikkelt de fantasie, taal en spraak wordt beter ontwikkeld.

Ook de sociale vaardigheden komen vaak aan bod in kinderboeken. Zo maakt je peuter  al vroeg kennis met boeken, iets waar ze de rest van hun leven veel profijt van zullen hebben. Later op school, maar ook thuis of met vakantie. Een kind kan zich net helemaal wanen in de belevenissen die voorkomen in kinderboeken. Zorg daarom voor een lekker leeshoekje in de kinderkamer. Je kunt in de kinderkamer boekenplanken ophangen en hier alle boeken op bewaren.

Leestips:

  • Wil je je kind echt stimuleren om zelfstandig een boek te pakken? Zorg er dan voor dat zij de voorkant van de boekjes kunnen zien.
  • De kaft van een kinderboek ziet er toch vele malen leuker uit voor een kind dan de zijkant, die helaas praktisch gezien toch eigenlijk bijna altijd naar voren staat.
  • Heeft je kindje een hoogslaper? Dan is het een goed idee om zo aan het einde of onder het bed een knusse leeshoek te maken. Op de grond plaats je een heerlijk zacht kleed of schapenvachtje. Een paar fijne sierkussens eromheen en je bent al een heel eind.
  • De boeken worden tegengehouden op de plank door een latje halverwege. Zo kun je de kinderboeken gemakkelijk met de voorkant naar voren op de plank kwijt. Wil je de planken liever aan de muur bevestigen? Zoek dan naar oude keukenplanken. De wandplanken waar ze vroeger de borden op kwijt konden zijn ideaal. Deze zijn aan de zijkanten gesloten en hebben aan de voorkant halverwege een latje om de kinderboeken tegen te houden zodat ze niet makkelijk eraf vallen. En als je dan toch iets gaat hergebruiken, dan geef je ze net zo goed een nieuw kleurtje. Heerlijk pastel of juist lekker felgekleurd. De verf collecties zijn bij veel merken reeds uitgebreid met Neon. Hip en hartstikke trendy.

Of hoe geweldig zijn de leeshoekjes op de afbeeldingen, welk kind wil er niet lezen in zo’n fantastisch tuinhuisje of maak de leeshoek in een inbouwkast. Het leeshoekje kleed je verder aan met een leuke lees lamp en een paar leuke platen aan de muur.

Knusse leeshoekjes

Veel leesplezier!

Bron leeshoekjes: Vintagerevivals.com, Balancinghome.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen