Waar ben je naar opzoek?

Ik lijd aan chronisch tijdgebrek

2 minuten lezen Inge van der Sluis
Ik lijd aan chronisch tijdgebrek

Ken jij dat ook? Je agenda staat al behoorlijk vol maar dan krijg je weer zo’n vraag. Zo’n vraag waar je eigenlijk geen ‘nee’ tegen kunt zeggen. Zo’n vraag waar je meteen enthousiast van wordt. Het overkomt mij steeds weer, maar toch krijg ik er ook enorm veel energie van!

Nee-zeggen tegen dingen die ik niet leuk vind, kan ik steeds beter maar nee-zeggen tegen dingen waar ik enthousiast van word dat kan ik niet. Ik zeg dan ook veel te snel “ja dat kan ik wel!” of “ja ik ga mee”. En als ik die dingen dan doe, vind ik het ook super leuk en vaak heel gezellig maar nadat ik ja gezegd heb denk ik vaak bij mezelf: je agenda staat al veel te vol of hoe ga je dat allemaal redden?

Lees ook: Timemanagement voor moeders: alle ballen in de lucht houden!

Drie dagen in de week werk ik als juf op een basisschool, waarbij mijn werk nooit af is en ik regelmatig ook thuis nog aan het werk ben. Naast al het werk dat moet ben ik vaak bezig met ideeën uitwerken die ik ergens heb gezien op internet of heb gehoord van andere juffen of meesters. En daarmee stoppen of het aan de kant leggen is zo moeilijk! Ik zie dingen dan al helemaal voor me en wil er meteen mee aan de slag en dan ben ik zo weer een uur verder.

Maar op de dagen dat ik niet werk moet er meer gebeuren! Die dagen kan ik gelukkig zelf ons zoontje naar school brengen, met hem naar zwemles en judoles en kan hij speelafspraakjes maken. Maar ook de was moet gedaan worden want de wasmand is nooit leeg! (al doet mijn man nog vaker de was dan ik) De bedden moeten verschoond worden, boodschappen moeten gedaan worden en het huis moet schoon. Dat doe ik dan ook meestal meteen als ik ’s morgens mijn zoontje heb weggebracht zodat ik de tijd die ik overhoud lekker kan besteden aan al die ideeën.

Overal ideeën

Want dat is denk ik mijn grootste probleem: ideeën! Ik heb ze altijd en er komen er steeds meer bij. Ze liggen overal op de loer, alsof ze mij roepen. En ik krijg ze ook regelmatig toegestuurd door vriendinnen. Is dit niet leuk voor jou? Kun jij hier niet wat mee? Kun jij niet zoiets maken? En dan nee-zeggen is zo moeilijk als je er zelf meteen enthousiast van wordt!

Lees ook: Leer ‘nee’ zeggen en toch aardig gevonden worden

Gelukkig kan ik goed organiseren en plannen. Ik kijk vaak meer dan een week vooruit met wat er moet gebeuren en zo hoef ik gelukkig bijna nooit op het laatste moment nog iets te regelen of te doen.

Dus een chronisch tijdgebrek? Ach, mijn agenda staat altijd vol en ik doe heel veel maar zolang ik er energie van krijg en niemand er last van heeft in mijn omgeving ga ik lekker zo door!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen