Waar ben je naar opzoek?

Lieve ouders van Tijn…

2 minuten lezen denise Denise Meijer
Lieve ouders van Tijn…

Lieve ouders van Tijn,

Ik heb de filmpjes bekeken, de verhalen gelezen, met als gevolg dat ik deze brief nu typ met een brok in mijn keel. Ik kan mij niet voorstellen hoe het moet zijn. Hoe je naar je kind moet kijken met de wetenschap dat er geen ‘volgend jaar’ meer is. Dat dit jullie laatste Kerst samen zal zijn…

Kleine Tijn ging als een golf door Nederland.
Binnen een paar dagen wist iedereen wie hij was en waar hij voor stond. Hij werd een bekendheid, maar vooral een inspiratiebron voor vele. In ieder geval voor mij.

En dan kijk ik naar jullie en naar hoe jullie Tijn hebben geholpen met zijn actie voor Serious Request.
Hoe jullie, als trotse ouders, toekijken hoe het kleine mannetje wat voor jullie toch al een held was. Die een held van wereldformaat is geworden. Een kleine superTijn die andere helpt, terwijl hij zelf zo ziek is.

Tijn is geweldig. Met een prachtig hart.

Maar laten we, om die reden, jullie niet vergeten.
De mensen die hem gebracht hebben naar waar hij wilde zijn, de ouders die hem gemaakt hebben zoals hij is.
Ondanks jullie verdriet, staan jullie op voor hem en voor zoveel andere zieke kinderen.
Ik vind dat bewonderenswaardig.
Wat zeg ik? Het is zoveel meer dan dat. Meer dan menig mens in woorden kan uitdrukken denk ik zomaar.

En daarom wil ik jullie graag al het goeds van de wereld wensen, ondanks het immense verdriet wat jullie nog te wachten staat. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van de tijd die jullie nog samen hebben en dat deze tijd zo lang mogelijk mag duren. Ik hoop dat jullie kracht vinden bij elkaar, want jullie zijn allemaal al zo sterk gebleken.

Tijn is een superheld maar jullie zijn de ouders van…
En dat maakt jullie, in mijn ogen, net zo heldhaftig!

De teller van Tijn zijn #Lakaan actie staat op meer dan 2 miljoen euro! Dit bedrag is in zijn geheel voor het goede doel van Serious Request. Ook voor Tijn zelf is een crowdfunding-actie opgestart. Hier is het streefbedrag van 30.000 inmiddels al ruim overschreden. Al het geld wat hiernaast wordt opgehaald, wordt door de ouders van Tijn overgemaakt aan Stichting Semmy. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoeken naar hersenstamkanker. Genoemd naar Semmy, een jongetje die door deze ziekte slechts 5 jaar heeft mogen worden.  

Wil jij ook doneren aan één van deze goede doelen? Klik dan op bovenstaande links om direct naar de pagina’s te worden doorverwezen. 

Bron hoofdbeeld: Dreamordonate

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Natascha de Vos zei

  Respect voor Tijn maar ook inderdaad zeker voor de vader en de moeder. Bewondering voor de kracht om met zijn 3tjes de wens van Tijn proberen waar te maken. (wat zeer zeker beter is gelukt dan wie dan ook had verwacht) Top!

 • Olga zei

  Wow heel mooi verwoord wat waarschijnlijk heel veel mensen ook vinden. Ik hoop dat Tijn en zijn ouder intens van elkaar kunnen genieten deze tijd. Om herinneringen te kunnen maken die mooi een liefdevol zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen