Waar ben je naar opzoek?

“Het moederschap laat ondraaglijk lang op zich wachten”

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
“Het moederschap laat ondraaglijk lang op zich wachten”

Voor Lieve ik van Libelletv schreef Melany van Kinderwensbloggers een brief aan haar 10-jarige ik. Al als klein kind had ze een grote kinderwens. “Het is juist die kinderwens die lastig voor je gaat worden”, zo schrijft ze. “Het moederschap zal ondraaglijk lang op zich laten wachten.”

In Lieve ik schrijven vrouwen die iets moeilijks mee hebben gemaakt een brief aan hun 10-jarige ik. Wat zeg je tegen dat 10-jarige meisje na alles wat je hebt meegemaakt? Melany spreekt woorden van bemoediging. Woorden van troost. “Uiteindelijk gaat je grootste wens in vervulling.”

Bekijk hieronder het prachtige filmpje, waarin Melany een brief schrijft aan haar 10-jarige ik. Prachtig gedaan. Zo ontroerend… :'( Moedig, in al haar kwetsbaarheid <3

Lees ook: Lieve wensmama, het spijt me…

Toen Melany werd gevraagd voor Lieve ik, hoefde ze niet lang na te denken. “Het concept is zo mooi.” Bovendien heeft Melany hiermee ook een boodschap en een doel. “Mijn bedoeling is hiermee meer aandacht en begrip te vragen voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen en ongewenst kinderlozen.”

Teken ook voor dag van de kinderwens!

Met Kinderwensbloggers zet Melany zich al jaren in om een platform te geven aan mensen met een (onvervulde) kinderwens. Er rust nog steeds een taboe op. Daarom wordt er nu ook een petitie gehouden voor een Dag van de Kinderwens. 40.000 handtekeningen zijn er nodig om zo’n dag te realiseren. Een dag waarop zowel stellen als alleenstaanden van welke geaardheid dan ook, pleegouders & adoptieouders in het zonnetje worden gezet. Een dag waarop we denken aan hen voor wie het niet vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen.

Lees ook: Top 5: Dit wil je níet horen als zwanger worden niet lukt

“Vind jij, net als wij dat er een Nationale Dag van de Kinderwens moet komen? Teken dit burgerinitiatief en deel ons bericht”, zo roepen de initiatiefnemers iedereen op. Met de initiatiefnemers van Kinderwensbloggers en Wishing a Wonder vraag ik jullie om dit te delen en massaal te tekenen. Laten we er een dag van maken, zodat we deze dag – en uiteindelijk alle dagen van het jaar – een beetje meer omdenken tonen. Een Dag van de Kinderwens, als blijk van waardering voor het doorstaan van zaken die de meeste van ons niet mee maken. Als herinnering, want:

Het is niet vanzelfsprekend. Sta daar bij stil.

Erkenning is nodig voor mensen die op een bijzondere of moeizame en kostbare manier hun kinderwens proberen te verwezenlijken een dag van erkenning verdienen. Denk aan adoptieouders, koppels met fertiliteitsproblemen, alleenstaanden en homostellen, die afhankelijk zijn van vruchtbaarheidsbehandelingen en ingewikkelde juridische constructies om papa’s en mama’s te mogen worden. Pleegouders en wensouders die nooit ouder werden en stilletjes van het toneel verdwijnen…

Voor hen.

Teken jij ook?

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • F.E.E. van Prehn zei

  Ik had pco’s en maar af en toe ongesteld. Ben ook al jaren lang bezig geweest om een kindje te mogen krijgen. Na hormoonbehandelingen in het ziekenhuis keer op keer de teleurstelling dat het niet lukte. We kregen te horen dat we niet op natuurlijke wijze zwanger konden raken. Na vele keren proberen, hormoonbehandelingen enz. toch maar besloten even rust te nemen en dan om in het nieuwe jaar januari 2016 te beginnen met het hele traject in het ziekenhuis. Iedere maand hoop je dan toch stiekum dat het raak is maar iedere keer toch weer die teleurstelling. Toen het echt maar losgelaten en me erbij neergelegd om voor de volle 1000% ervoor te gaan en maar rustig af te wachten op wat er komen gaat. Had de afleiding om er voor mijn opa en oma te zijn. Mijn oma heeft toen 3 a 4x een tia en beroerte gehad. Op een gegeven moment in december voelde ik al weken dat mijn borsten zeer gingen doen en dacht ohw ik zal wel ongesteld worden. Maar hij bleef maar uit, dat wilde niks zeggen omdat ik wel vaker maanden oversloeg. Maar voelde me zo anders en heb toch maar een test gekocht. Met mijn vriend erover gehad om te testen en die zei het zal toch wel niet zo zijn, dat zei het ene stemmetje ook in mij. De volgende ochtend om 6 uur toch maar getest maar toch in mijn achterhoofd het zal wel niet, en ik was nog maar net klaar met over het staafje te plassen en het gaf al 2 streepjes aanIk kon het niet geloven en rende naar beneden naar mijn vriend die op het punt stond naar zijn werk te gaan en die geloofde het ook niet en bekeek de test en de omschrijving en het bleek echt, maar zei hij maak maar eerst een afspraak bij de vk om er echt zeker van te zijn. Voor mij was er geen twijfel maar eerder een bevestiging dat mijn gevoel goed was. Nu inmiddels al 10 weken geleden bevallen van een gezonde zoon. Hij is echt ons wondertje. Maar ik weet wat het is als je grote wens niet in vervulling kan gaan, heb hier ook jaren op gewacht.

 • Melany zei

  Fantastisch geschreven! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen