Waar ben je naar opzoek?

Kinderen van ouders die deze twee dingen doen worden gelukkiger

1 minuut lezen Marian Alons
Kinderen van ouders die deze twee dingen doen worden gelukkiger

Kinderen van ouders met een warme en een minder controlerende opvoeding, groeien gelukkiger op. Volgens een nieuw onderzoek is het tegenovergestelde ook waar: kinderen die in een over-gecontroleerde omgeving opgroeien, hebben uiteindelijk een slechtere mentale gezondheid.

Mai Staffor is één van de auteurs van het onderzoek. Hij zegt: “We kwamen erachter dat mensen wiens ouders warmte lieten zien en toegankelijker waren, later een hogere levensbevrediging en een betere mentale gezondheid hebben.

Lees ook: Dit kunnen andere landen leren van de Nederlandse opvoeding!

Bij dit onderzoek werden 5362 mensen onderzocht vanaf hun geboorte in 1946. 60 jaar later hebben ongeveer 2000 mensen de hele enquete ingevuld.

Controle en privacy

Controlerende ouders lieten hun kinderen niet zelf een beslissing maken en zo werden de kinderen afhankelijk. Ook respecteerden de overheersende ouders de privacy van hun kinderen niet, de kinderen mochten geen eigen mening vormen. Dit negatieve effect van de controlerende opvoeding, daar ervaren de 60’ers nog steeds last van. De onderzoekers vergeleken het beschadigende effect zelfs met het verlies van een geliefde.

Het gebrek aan ouderlijke warmte maakt het voor de kinderen moeilijk om een sterke band met hun ouders te hebben. Met een sterke emotionele band creëer je als ouder een goede basis voor je kind om de wereld te ontdekken.

Bron: Research.ed.ac.uk – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen