Waar ben je naar opzoek?

Een Kinderen voor Kinderen lied dat waarheid werd

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Een Kinderen voor Kinderen lied dat waarheid werd

Er is een lied van Kinderen voor Kinderen, dat gaat zo: “Mijn broertje woont hier ver vandaan. Maar waarom zou dat zo veel moeten schelen?” Het gaat over een jongen wiens ouders een kindje in een ver land hadden geadopteerd.

Mijn zus en ik zongen dit lied vroeger vaak, omdat het van die gekke langgerekte woorden heeft, lekker dramatisch. Maar het is voor ons ook een beetje waarheid geworden. We hebben geen geadopteerd broertje, maar onze echte broer is geëmigreerd naar Zuid-Afrika.

Lees ook: Wanneer je als volwassene (en moeder) kampt met heimwee

Voor de liefde. Hij heeft daar zijn lieve vrouw ontmoet en is met haar getrouwd. Ze zijn samen heel gelukkig, en nu nog gelukkiger want ze verwachten hun eerste kindje!

En dat gun ik ze van harte, ik ben super blij voor ze! Maar…ik vind het ook een beetje gek. Ik ben een echt familiemens en heb iedereen graag dicht in de buurt. Mijn vier neefjes zie ik regelmatig en ik vind het heerlijk om met hen te spelen en te knuffelen. Dat gaat een beetje moeilijk, als er ruim 9.000 kilometer tussen zit.

Natuurlijk ga ik er wel naar toe, daar heb ik de hulp van Robert ten Brink nog niet voor nodig. In juli ga ik anderhalve week op kraambezoek om de kleine spruit te bewonderen. En ook mijn broer en schoonzus zullen wel op bezoek in Nederland komen, want het is toch waar papa vandaan komt.

Lees ook: Mijn naam is tante

Maar het zal anders lopen dan anders. De band zal anders zijn dan met mijn andere neefjes. Niet slechter, maar anders. Of ik dat nou leuk vind, of niet.

Gelukkig is er Skype en WhatsApp. Mijn schoonzus kennende zullen we overspoeld worden met foto’s, dus hoef ik toch geen moment te missen 😉

Een stukje nostalgie:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen