Waar ben je naar opzoek?

Kind van een single mama doet het net zo goed als kind met twee ouders

1 minuut lezen Marian Alons
Kind van een single mama doet het net zo goed als kind met twee ouders

Het kan voor een alleenstaande moeder heel erg moeilijk zijn om het ouderschap door te komen, want het is serieus hard werken. Voor alle single moeders die dit lezen: jullie doen het hartstikke goed! En je kind is er een levend bewijs van! Een recent onderzoek bevestigt het.

Lees ook: Ode aan de single mama

Kinderen die zijn opgegroeid in een eenoudergezin (waarvan de ouder bewust alleenstaand is), doen het net zo goed als kinderen die met twee ouders opgroeien. Het maakt niet uit hoeveel ouders er betrokken zijn, als het kind maar liefde ontvangt.

Het onderzoek is uitgevoerd door het VU Medisch Centrum in Amsterdam. De onderzoekers vergeleken de bewust alleenstaande moeders (de BAM-moeders) met de heteroseksuele moeders van twee-oudergezinnen. Beide groepen hadden kinderen tussen de 18 maanden en 6 jaar oud.

Lees ook: 10 vragen aan de bewust alleenstaande moeder Nienke

Onderzoeker Mathilde Brewaeys: “De aanname dat het opgroeien in een gezin zonder vader niet goed is voor een kind is vaak gebaseerd op onderzoek van kinderen van gescheiden ouders. Deze kinderen hebben een ouderconflict meegemaakt.” 

Liefde is het allerbelangrijkst

Een single moeder is constant bezig met vechten tegen een strijd in de wereld, die hun eenouderschap niet aanmoedigt. Alles is gericht op het traditionele tweeoudergezin. En dat terwijl er in de Verenigde Staten 12 miljoen families eenoudergezinnen zijn.

Lees ook: Waarom worden alleenstaanden benadeeld?

Dankzij dit onderzoek weten we dat het enige wat een kind nodig is, is liefde. Een liefdevolle ouder die intens veel van het kind houdt. En het maakt dan niet uit of het kind 1 ouder heeft, 2 ouders of meer.

 

Bron: Eshre                                –                 Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen